روند طراحی وب در سال 2019


سال 2018 به پایان رسیده و چند روزی از سال 2019 می گذره. طراحی وب هم مثل حوزه های دیگه تکنولوژی، در حال تغییر و رشد مداوم هست. در این مقاله، قصد دارم وضعیت کلی از روند طراحی وب در سال 2019 رو بررسی کنم.
UX شخصی و محتوای پویا
در ۲ سال آینده این روند فقط عمیقتر خواهد شد. UX شخصی مربوط به تجربه کاربر موقع بازدید از وب سایت شما هست. توی سایت متمم شخصی سازی رو این طور تعریف کرده: «اگر تغییر در محصول توسط عرضهکننده و به انتخاب و تشخیص او انجام شود، شخصی سازی (Personalization) انجام شده است.» و یک مثال هم براش به این صورت آورده:
وقتی مشغول #جستجو در گوگل هستید، گوگل بر اساس تشخیص خودش دربارهی اینکه کدام گزینهها برای شما مناسبتر است، تصمیم میگیرد.
ممکن است فرد دیگری در نقطهی دیگری از جهان، دقیقاً همان سوال شما را از گوگل بپرسد و پاسخ متفاوتی را – به تشخیص گوگل – دریافت کند.
توی تجارت الکترونیک شخصیسازی به معنی ارائه پیشنهادهای منحصربهفرد از محصولات یا محتوا به هر کدوم از بازدیدکنندهها بر اساس اقدامات قبلی اونها هست. معمولا این کار براساس تاریخچه خرید، اولویتهای مشخصشده کاربران، سن، جنسیت و غیره انجام میشه.
مثلا فروش گاه اینترنتی very.co.uk صفحه اصلی خودش رو کاملا شخصیسازی کرده و غیر از نتایجی که بر اساس سابقه مشاهدات قبلی هر فرد به او نمایش میده، حساس به آبوهوا هم هست. عکس زیر مربوط به صفحه اصلی سایت برای یک روز آفتابی هست:
و این عکس باحال دیگه برای یک روز سرد هست.
رابط کاربری صوتی (VUI)
کنترلکنندههای صوتی دارن روش جستجوی ما توی وب رو تغییر میدن. یکی مورد دیگه از ترندهای دنیای طراحی وب که احتمالاً در سال ۲۰۱۹ هم ادامه پیدا میکنه، افزایش استفاده از رابطهای کاربری صوتی هست. احتمالاً سال ۲۰۱۹ سال هجرت از رابط های کاربری کلیکی و لمسی به سمت رابط کاربری صوتی هست.
تجربههای صوتی عالی هستن و اون ها یک راه سریعتر، سادهتر و لذتبخشتر برای انجام کارها ارائه میدن. مثلا خرید کردن محصولات مورد علاقهمون رو برای ما سریعترمی کنه و می تونیم در صورت نیاز سوالات مون رو موقع خرید از اونها بپرسیم. درست مثل تجربه خرید از یک فروشگاه واقعی. این فناوری هنوز در اول راه قرار داره و خیلی از شرکتها اون رو نپذیرفتن، اما انتظار میره که این کار تا سال ۲۰۲۰ یک اتفاق طبیعی باشه.
بارگذاری سریع و راحت اما طراحی مدرن
باشه، میدونم این مورد بستگی به شرایط زیادی داره. اما اگه درموردش فکر کنید، دستیابی بهش سخت نیست. سرعت وبسایت شما باید زیر 3 ثانیه باشه باشه تا نرخ خروج پایینتر و مشارکت بیشتر کاربران رو تجربه کنید تا درنهایت به چیزی که همه ما درباره فروش بیشتر بهش اهمیت میدهیم دست پیدا کنید!
پیشنهاد میکنم صفحات سایت تون رو با محتوای غیرضروری و انیمیشنهای زیاد پر نکنید اما یاد تون نره که تصاویر خیلی مهم هستن و باید بخشی از سایت شما باشن. سایتهای استاتیک احتمالا قبل از پایان سال 2019 منسوخ خواهند شد. خیلی خوبهکه از تصاویر باکیفیت و رزولوشن بالا استفاده کنید، اما همیشه قبل از آپلود کردن تصاویر توی سایت تون اون ها رو بهینهسازی کنید. چند تا سایت عکاسی رایگان با کپیرایت آزاد وجود دارن که در اون ها شاید بتونید عکسهایی که نیاز دارید رو پیدا کنید.
طراحی مینیمالیستی تخت و تایپوگرافی بزرگ
طرحهای تخت و مینیمالیستی تو سال 2019 بهعنوان یکروند مهم طراحی وب ادامه پیدا خواهد کرد. طرحهای مینیمال نهتنها ظاهر زیبایی دارن، بلکه میتونن به ساده کردن کد وبسایت تون هم کمک کنه تا سایت تون در کمترین زمان بارگذاری بشه. در اینجا چند مثال عالی از طراحی وبسایت مینیمالیستی آوردم:
این وب سایت یک توسعه دهنده پیشرو توی نیویورک هست که به طور موثر از تایپوگرافی بزرگ استفاده می کنه و تنها از تعداد کمی تصویر و کلمات برای گفتن داستانش و هایلات کردن پیشنهاداتش استفاده می کنه.
Westbourne Grammar School
مدرسه گرامر ملبورن یک صفحه فرود قابل توجه داره که تنها شعار مدرسه شون و تصویر بزرگ تمام صفحه یکی از دانش آموزانشون رو نشون میده. طراحی و ناوبری مینیمالیسم اولین تاثیر بزرگ رو در بازدید کننده ایجاد کرده و تصویر یک مدرسه معتبر را القا میکنه.
به کاربردن واقعیت افزوده(AR) در طراحی وب
واقعیت افزوده (AR) یک ترند جدید نیست اما در حال تقویت جایگاه خودش برای سالهای آینده هست. تا چند سال دیگه به کاربردن (AR) برای صنعتهای مد آنلاین، جواهرات و شاید؛ حتی خردهفروشی لوازم زیبایی به یک اجبار تبدیل میشه. اگه نمیدونین واقعیت افزوده چیه همینقدر بگم، یه نوع تکنولوژی هست که یک تصویر ساختهشده با کامپیوتر رو با نمایی از دنیای واقعی ترکیب می کنه. تا حالا بازی (Pokemon Go) رو بازی کردین؟ واقعیت افزودهشده درست در اون وجود داره.
حالا کاربرد واقعیت افزوده واسه تجارت الکترونیک چیه؟ این تکنولوژی به خریداران آنلاین کمک می کنه تا زمانی که میخوان محصولی رو آنلاین بخرن سریعتر و بهتر تصمیمگیری کنن. کلا قصدش اینه که مشکل اصلی خرید اینترنتی فعلی که کاربر امکان لمس و امتحان کردن کالا از نزدیک رو نداره از بین بببره. مثلا با ایجاد یک اتاق پرو مجازی توی یک وبسایت فروشگاهی، مشتری قبل از خرید محصول بتونه لباس، کفش و یا حتی لوازمآرایشی رو امتحان کنه. شاید دیدن ویدئو زیر خالی از لطف نباشه.
Chatbots (چت باتها)
شرط میبندم بعضی از شما (SmarterChild) و (the popular) رو یاد تون میاید و شاید اخیرا با «سیری» (Siri) دستیار صوتی اپل یا «گوگل ناو» (Google Now) گفتوگوهایی انجام دادید. خیلی ساده بگم، چت بات نرم افزاریِ که میتونید با اون مکالمههای صوتی یا نوشتاری انجام بدید و در مقابل اون جواب درخواست تون رو میده. استفاده از چتباتها داره بین کسبوکارها رواج پیدا می کنه و به یکروال توی طراحی وب تبدیل میشه. طوری که اگه بیزینسی یکی از اونا رو برای خودش نداشته باشه انگار یه جای کارش می لنگه.
اما چرا؟ چون اونها میتونن به بعضی از سوالهای کاربران جوابهای فوری بدن، بازخوردها شون رو جمعآوری کنن و خودشون رو بهبود بدن. و اتفاقا کاربر هم با اونها راحتتر ارتباط برقرار می کنه. سایت Business Insider، توی یکی از مقاله هاش میگه: «تقریبا 45٪ از کاربران جهانی، چت باتها را بهعنوان روش ارتباطی اصلی برای سوالات خدمات مشتری ترجیح میدهند.»
رباتها میتونن در کارهایی مثل رزرو کردن، پاسخ به سوالات متداول، رسیدگی به شکایتها و کمک به کاربران جایگزین تماس تلفنی یا ایمیل بشن. مثلا فروشگاه اینترنتی Staples، از ربات فیسبوک مسنجر خودش برای خدمات مشتری استفاده می کنه ربات اونها میتونه سوالات رایج مشتریان رو پاسخ بده و سفارشات و برگشتیهای اونها رو پیگری کنه.
چیدمان شبکهای
پینترست یکی از سریعترین پلتفرمهای شبکههای اجتماعی هست که این ویژگی رو مدیون ساختار چیدمان محتوای خودشه. همه پستها روی پینترست بهصورت بلوک ساختاربندی شدن. حالا این نوع چیدمان تبدیل به یکروند رو به رشد در طراحی وب شده. به ادعای متخصصان احتمالا تا سال ۲۰۲۰، وب سایتها تعادل بین محتوای بصری، متن و فضای سفید رو در صفحات وب پیدا خواهند کرد.
بههرحال توصیه میشه، بیشتر مطالب تون رو در صفحه اصلی بهصورت شبکهای مرتب کنید. تصاویر مربعی رو با متون کوتاه قرار بدید و سپس اون بلوکها رو به صفحات مرتبطشون داخل وبسایت لینک بدید که در اون بازدیدکنندهها بتونن بیشتر درباره این موضوع بخونن. اگه شماهم مقاله ای و یا پیشنهادی در این زمینه دارید میتونید در کامنت ها به اشتراک بزارید. البته چند روز قبل محمد علی یک پست در مورد 6 تکنولوژی جذاب وب برای یادگیری در سال 2019 نوشته که فکر میکنم خوندنش براتون جالب باشه .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه از ماژول های نیتیو Android و IOS در React Native استفاده کنیم؟
تفاوت توسعه برنامه های android و ios
بهترین زبان های برنامه نویسی برای هوش مصنوعی
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
تفاوت for in و for of
بهترین فریمورک های UI برای استفاده در 2021
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله خیلی خوبی بود و فکر میکنم استفاده از AR میتونه خیلی جذاب باشه مخصوصا برای کسب و کارهایی که وسایل یا پوشاک با ابعاد مختلف میفروشند.
صادق، ممنونم که وقت گذاشتی و این مقاله رو خوندی. امیدوارم برات مفید بوده باشه.