چند نکته تجربه کاربری در مورد فرم های ثبت نام و ورود


شایدبد نباشه کمی از دنیای جذاب جاوااسکریپت هم فاصله بگیریم و مثل گذشته در وبلاگ در مورد رابط کاربری و تجربه کاربری هم کمی صحبت کنیم ، اخرین نوشتمون تو این حوزه برمیگرده به آشنایی با طراحی تجربه کاربری و معرفی 16 منبع کاربردی . حالا قراره تو این نوشته یه سری نکته تجربه کاربری رو برای فرم های ثبت نام و ورود رو باهم بررسی کنیم حتما در پروژه هایی که انجام میدیم میتونند بهمون کمک کنند
شاید اولین موردی که بشه در موردش گفت این هست که اصلا دکمه ثبت نام و ورود مشخص و واضح باشه . حالا چه در سایت و چه در اپلیکیشن های موبایل . زمانی که یک کاربر وارد مثلا وب سایت شما میشه باید کاملا واضح باشه که چطور و کجا میتونه ثبت نام خودشو انجام بده یا ورود کنه به سایت
مورد بعدی اینکه تفاوت بین دکمه های ثبت نام و ورود هم باید کاملا واضح باشه و کاربر رو دچار سردرگمی نکنه . مثلا همین فرم ثبت نام و ورود سایت خودمون ، تو تصویر زیر صفحه ثبت نام رو به راحتی میبینه و بعد اون اگه قبلا ثبت نام کرده باشه خیلی راحت میتونه وارد صفحه ورود بشه . حتی خیلی بهتر میشد اگه ماهم این دوتارو در کنار هم داشتیم ، یعنی سمت راست و چپ تصویر ورود و ثبت نام قرار میگرفت
در شرایطی که مجبور نیستیم دلیلی نداره یک نام کاربری منحصر به فرد بخوایم از کاربرمون بگیریم ، میشه خیلی راحت با یه ایمیل داستان رو مدیریت کرد .مثلا تو یه سایت که یه محتوا رو قراره در اختیار کاربر بزاره ، اینکه کاربر برای ثبت نام مجبور باشه یه نام کاربری ، یه ادرس ایمیل و یه رمز عبور رو جداگونه ثبت کنه چالش داره ، میشه خیلی راحت از ایمیل هم به عنوان نام کاربری استفاده کرد ، اینطوری شما هم اصولی پیش رفتین و هم ایمیل کاربرتون رو دارید .
چهارمین مورد رو میشه به اهمیت شبکه های اجتماعی اشاره کرد ، چقدر خوب میشه زمانی که کاربر میخواد تو سایت یا اپلیکیشن موبایلتون ثبت نام کنه این کارو خیلی راحت با استفاده از ایمیل خودش انجام بده . مثلا شما تصویر زیر رو نگاه کنید ، کاربر در کنار اینکه میتونه نام کاربری و رمز عبور خودش رو وارد کنه خیلی راحت میتونه با استفاده از حساب کاربریش در گوگل و فیسبوک لاگین کنه . البته ما هم در reactapp این قابلیت رو داشتیم فعلا بنا به یک سری دلایل خاص این امکان رو برداشتیم که به زودی این مورد رو دوباره فراهم میکنیم . حالا شما بسته به نوع کسب و کار و سرویستون میتونید از شبکه های اجتماعی یا سرویس های دیگه ای مثل توییتر ، پینترست ، گیت هاب و … استفاده کنید .
یه مورد دیگه که میشه بهش توجه کرد این هست که زمانی که شما از کاربر یک رمز عبور میخواید اگه ممکن هست امکانی رو فراهم کنید تا کاربر تونه اون رمز عبور رو در لحظه تایپ کردن ببینه ، کافیه یه گزینه نمایش رمز عبور خیلی کوچیک و شیک رو به صفحه اضافه کنید .
اهمیت پیغام های خطارو فراموش نکنید ، زمانی که یه کاربر در ثبت نام و ورود دچار مشکل میشه حتما باید یک پیغام خطای مشخص و واضح بهش نمایش داده باشه که کاملا مشکل رو براش توضیح بده ، اینکه مثلا من در رمز عبورم مشکل دارم و نمیدونم باید حتما از عدد یا حروف بزرگ استفاده کنم و هیج پیغام خطایی رو هم دریافت نکنم تجربه کاربری خیلی بدی رو منتقل میکنه .
حالا که در مورد ششم به اهمیت پیغام های خطا اشاره کردم در مورد Caps Lock هم اینجا بگم که اگه برای روشن بودن Caps Lock یک پیغام در نظر بگیرید خیلی عالی میشه . معمولا رمز عبور کاربرانمون برای ما اهمیت داره و ممکنه ازشون بخوایم رمز عبور قوی که ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک و عدد باشه استفاده کنند ، یا که ناخوداگاه موقع وارد کردن رمز عبور یا نام کاربری خودشون متوجه روشن بودن Caps Lock نشن و بعد برای ورود به سرویس شما دچار مشکل بشن ، پس تو این مواقع خیلی خوبه که زمانی که Caps Lock روشن میشه یک پیغام مختصر نمایش داده بشه .
در هشتمین مورد اهمیت ذخیره کردن پسورد رو میگیم . چه دلیلی داره که کاربر با هربار ورود نیاز باشه که مجددا اطلاعاتشو وارد کنه . خیلی راحت میشه با یک ذخیره کردن اطلاعات کاربر رو دچار مشکل نکنیم .
شاید در فرم ثبت نام شما نیاز باشه کاربر شماره تلفن همراه خودش رو وارد کنه ، اینکه به صورت پیش فرض پیش شماره کشور قرار بگیره نکته مثبت و کارسازی هست .البته که امکان ویرایش رو هم باید کاربر داشته باشه تا در صورت نیاز بتونه تغییر ایجاد کنه .
دهمین مورد هم زمانی که شما به یک سری اطلاعات از کاربر نیاز ندارید دلیلی نداره در فرم ثبت نام اونهارو بگنجونید . تا جایی که امکان داره فرم ثبت نامتون کوتاه باشه ، زمانی که شما با توجه به سیاست سرویس و کسب و کارتون نیازی به شماره کاربر ندارید چه دلیلی داره در فرم ثبت نام کاربر رو مجبور کنید تا شماره تلفن همراهشو وارد کنه ؟ یک سری اطلاعات رو اگر در سرویستون پروفایل دارید اجازه بدید کاربر در پروفایل خودش تکمیل کنه ، مثلا انتخاب عکس پروفایل و … .
ده مورد تجربه کاربری در فرم های ثبت نام و ورود رو باهم بررسی کردیم ، قطعا این موارد خیلی زیاد هستند پس اگه شماهم نکته و تجربه خاصی دارید حتما در کامنت ها باهامون به اشتراک بزارید .
دیدگاهتان را بنویسید