آشنایی با 10 کتابخانه جاوااسکریپت

خب در پست قبلی در مورد آشنایی با نرم افزار ادوبی ایکس دی صحبت کردیم و با اون آشنا شدیم ، اما توی این نوشته مجددا قراره در مورد جاوااسکریپت صحبت کنیم ، در ادامه این پست سعی میکنم یک سری کتابخانه جاوااسکریپت بهتون معرفی کنم ، پیشنهاد میکنم قبل از مطالعه این مقاله ، نگاهی به پست دلایل من برای انتخاب جاوااسکریپت بندازید .
1.کتابخانه mathjs
اولین مورد میتونم به mathjs اشاره کنم ، یک کتابخانه ریاضیاتی برای جاوااسکریپت هست . این کتابخانه شامل مجموعه بزرگی از توابع و ثابت ها توکار می باشد . شما این کتابخانه رو میتونید توسعه هم بدید .این کتابخانه در گیت هاب نزدیک به 9 هزار ستاره دارد .
2.کتابخانه FlexSearch
در مورد بعدی میتونیم با FlexSearch آشنا بشیم . این کتابخانه کاربردی در جستجو بین متون به ما کمک میکنه . سرعت این کتابخانه بسیار قابل قبوله و با توجه به انعطاف پذیری اون و قابلیت هایی که به همراه داره میتونه در جستجو ها کمک زیادی بهتون کنه .
3.کتابخانه Howler.js
سومین مورد کتابخانه Howler.js هست . این کتابخانه در مواردی مثل پخش صدا ، اضافه کردن افکت های صوتی در وب سایت به ما کنم میکنه . به عنوان مثال پخش صدا زمانی که شما یک پیغام خطا یا یک پیام دیگر رو دریافت میکنید . این قابلیت ها خیلی راحت و با چند خط کد توسط howler در اختیار ما قرار میگیره و میتونیم اون هارو در سایت مورد استفاده قرار بدیم . حتی میتونید با استفاده از این کتابخانه یک پلیر موزیک هم داشته باشید که البته به نظر من کار جالبی نیست .(این یک نظر کاملا شخصیه)
4.کتابخانه split.js
یکی دیگه از کتابخونه های خوب جاوااسکریپتی که میشه بهش اشاره کرد split.js هست با حجم 2 کیلو بایت و برای ساخت فریم های انعطاف پذیر مناسب هست .
5.کتابخانه moment.js
پنجمین کتابخانه ای که میشه به در موردش صحبت کرد moment.js هست ، این کتابخانه در دستکاری تاریخ و زمان جاوااسکریپت برای قالب بندی تاریخ ها استفاده میشه . از نسخه 2.10 به بعد بر اساس اکمااسکریپت6 نوشته میشود . این کتابخانه در حال حاضر 41.937 ستاره در گیت هاب دارد .
6.کتابخانه popmotion.js
با استفاده از کتابخانه popmotion.js میتونیم افکت های انیمیشنی خیلی زیبا و جالب رو داشته باشیم که تاثییر زیادی در زیبایی سایت ماهم دارن و تنها با چندخط کد کوتاه ایجاد میشن . پیشنهاد میکنم نگاهی به سایت popmotion.js بندازید . این کتابخانه 17 هزار ستاره در گیتهاب دارد .
7.کتابخانه Sugar
هفتمین مورد میشه به Sugar اشاره کرد ، این کتابخانه جاوااسکرپیپتی بر روی اشیا نیتیو کار میکنه . بسته های ماژول سازی شده npm به ما اجازه میده که هر چیزی رو که نیاز داریم استفاده کنیم . کاربران میتونند متد هایی رو تعریف کنند و برای مدیریت کردن کاربرد های خاص از افزونه استفاده کنند .
8.کتابخانه Collect.js
کتابخانه جاوااسکریپت بعدی Collect.js هست ، در حال حاضر نزدیک به 5 هزار ستاره گیتهاب داره و یک ابزار بسیار کاربردی برای کار کردن با آرایه ها و اشیا به حساب میاد. خیلی خوب توسعه پیدا کرده و کار کرد های مفید زیادی داره .
9.کتابخانه Typed.js
گفتیم که با استفاده از کتابخانه popmotion.js میتونیم یک سری افکت های انیمشنی زیبا داشته باشیم ، حالا با استفاده از کتابخانه جالب Typed.js میتونیم به صورت انیمیشنی افکت های تایپ رو داشته باشیم به صورتی که بتونیم نور رو تنظیم کنیم ، به فونت ها دسترسی داشته باشیم و اندازه نوشته رو بتونیم تنظیم کنیم . حتی میتونیم افکت نشانه گر موس رو هم تنظیم کنیم . در جای خود این کتابخانه کاربرد زیادی داره و بهتون کمک میکنه .
10.کتابخانه particle.js
حالا که در مورد قبلی به افکت های انیمیشنی اشاره کردیم شاید جالب باشه اینجا هم کتابخانه particle.js رو معرفی کنیم که با استفاده از اون میتونید پیش زمینه های جالبی رو برای قسمت های خاصی از وب سایتتون داشته باشید . مثلا با نزدیک شدن نشانه گر موس اتفاقات جالبی رو میتونید ببینید . اینجاهم شما امکان تنظیم کردن نوع و رنگ رو دارید . در ادامه میتونید این مورد رو ببینید .
11.کتابخانه QUIL
کتابخانه QUIL میتونه کارایی جالبی برای ما داشته باشه . به صورتی که با شخصی سازی کردن صفحات با تگ های html میتونیم تعامل خوبی بین کاربر و وب سایت داشته باشیم . شما در نهایت با استفاده از این کتابخانه میتونید به کاربرانتون این اجازه رو بدید که تا هر قسمت از سایتتون رو اونطور که دلخواه خودشون هست تغییر بدن . حتی میشه با استفاده از یک سری تکنیک های دیگه این امکان رو به وجود آورد که کاربر در مراجعه بعدی خودش به سایت ما تنظیمات قبلی خودش رو ببینه . شاید بد نباشه نگاهی به سایت QUIL بندازید . اگه تجربه استفاده از این کتابخونه رو دارید لطفا در کامنت ها باهامون به اشتراک بزارید .
پیشنهاد میکنم اگه علاقه مند هستید بیشتر در مورد کتابخانه ها مطالعه کنید نگاهی به نوشته های blog.snap.hr و getflywheel.com بندازید .
دیدگاهتان را بنویسید