آشنایی با 8 ابزار برای انتخاب رنگ در طراحی


نقش رنگ ها رو نمیشه در طراحی محصولاتمون نادیده بگیریم. همه ما از اهمیت طراحی رابط کاربری در کنار تجربه کاربری با خبر هستیم و در این مقاله قرار هست در مورد معرفی یک سری وب سایت ها و ابزار ها صحبت کنیم که به شما کمک میکنند تا راحت تر بتونید پالت رنگ خودتون رو انتخاب کنید. زمانی که شما یک محصول مثل وب سایت و یا اپلیکیشن موبایل رو طراحی میکنید با استفاده از یک سری رنگ ها و چنیش اون ها در کنار یک رنگ اصلی سعی میکنید زیبایی سرویستون رو چند برابر کنید.
البته قبل از معرفی این ابزار ها نیاز هست که شما به یک سری سوالات پاسخ بدید تا به درک بهتری از محصول و انتخاب رنگ بندی مناسب برای اون برسید. پس در ادامه در مورد ابزار انتخاب رنگ در طراحی و جزئیات بیشتری صحبت میکنیم.
مخاطبان من چه خصوصیاتی دارند ؟
زمانی که شما جامعه هدف و مخاطبین خودتون رو مشخص کنید در انتخاب رنگ بندی مناسب با توجه به شرایط جغرافیایی و … به شما کمک زیادی میکنه. شاید در جامعه مشتریانتون به عنوان مثال رنگ سبز از اهمیت زیادی برخورد دار بود. پس متوجه خواهید شد که انتخاب رنگ سبز میتونه کمک زیادی به پیشرفت کارتون کنه.
احساسات رو در انتخاب رنگ ها در نظر بگیرید!
رنگ ها میتونن حس ترس، تعجب، هیجان و … رو به کاربران ما منتقل کنند. پس با توجه به نوع سرویستون در نظر بگیرید گه چه نوع رنگ هایی میتونه برای شما مفید باشه ؟ آیا کاربران شما زمانی که از محصولتون استفاده میکنند باید حس آرامش بهشون دست بده ؟ پس شاید انتخاب رنگ هایی مثل آبی روشن و یا سبز بتونه تاثییر بیشتری نسبت به قرمز یا مشکی داشته باشه. البته برای پاسخ به این سوال شما باید به خوبی با اصول روانشناسی رنگ ها آشنا باشید.
پیشنهاد میکنم نگاهی به مقاله “راهنمای کاربردی استفاده از رنگ ها در طراحی رابط کاربری ” بندازید، میتونه براتون جالب باشه.
لوگو و برند شما از رنگ بندی خاصی پیروی میکنه ؟
اگر شما در طراحی لوگو محصولتون رنگ خاصی رو به عنوان رنگ اصلی انتخاب کردید پس در انتخاب رنگ بندی وب سایت و یا اپلیکیشنتون هم اون رنگ رو به عنوان رنگ اصلی قرار بدید. رعایت این اصول کمک زیادی به ارتباط مشتریانتون با محصول شما میکنه .
این سوال ها میتونن بسیار ادامه دار باشند اما در این مقاله بیشتر اون هارو ادامه نمیدیم چون محتوا طولانی خواهد شد، سعی میکنیم در آینده یک مقاله رو به این مساله اختصاص بدیم. اما در ادامه به معرفی ابزار ها برای انتخاب پالت رنگ میپردازیم.
1- ابزار اول : Color Safe
رنگ هایی که این ابزار فوق العاده پیشنهاد میده کنتراست بالایی دارند. شاید شما باید برای انتخاب رنگ هاتون بر اساس دستور العمل های WCAG عمل کنید پس اینجا شما دارید با یکی از بهترین انتخاب های پیش روی خودتون یعنی کالر سیف آشنا میشید.
با استفاده از این ابزار شما میتونید رنگ هایی با کنتراست مناسب که با دستور العمل WCAG مطابقت داشته رو انتخاب کنید و لذت ببرید.شاید بد نباشه نگاهی به وب سایت Color Safe بندازید.
2- ابزار دوم :Coolors
این ابزار بسیار دوست داشتنی وقدرتمند هست. شما میتونید اون رو به عنوان یک افزونه در مرورگر کروم همیشه به همراه داشته باشید. ابزار Coolors یک مولد رنگ هست . پیشنهاد میکنم نگاهی به وب سایتشون بندازید. این ابزار از برنامه های Adobe هم پشتیبانی میکند.
این ابزار پالت های رنگی رو ایجاد میکنه و شماهم به خوبی میتونید اون هارو شخصی سازی کنید و رنگ هارو با یک دیگر مخلوط کنید. پس به راحتی میتونید بر اساس ذهنیت و برنامه های خودتون رنگ هارو آماده کنید.
3- ابزار سوم : colors.css
در سوالات بالاهم به این مطلب اشاره کردم که چیدمان رنگ ها در کنار هم میتونه چه حسی رو به کاربران ما منتقل کنه ؟ این ابزار در مورد نحوه عملکرد و تضاد رنگ ها به خوبی صحبت میکنه. مرورگر ها رنگ های پیش فرضی دارند که اکثرا اونطور که ما فکر میکنیم مناسب نیستند، این ابزار سعی میکنه رنگ ها رو به صورت خیلی زیباتریی بهتون معرفی کنه. میتونید نگاهی به وب سایتشون به آدرس http://clrs.cc بندازید.
4- ابزار چهارم : Pictaculous
شاید در یکی از مراحل طراحی خودتون نیاز پیدا کنید که رنگ بندی پروژتون رو بر اساس رنگ بندی عکس ها و رنگی که داخل عکس مد نظرتون وجود داره انتخاب کنید. ابزار چهارم ما به خوبی این کار رو برای شما انجام خواهد داد. Pictaculous به خوبی رنگ های درون عکستون رو تجزیه و تحلیل میکنه.
فقط کافیه عکستون رو آپلود کنید و این ابزار رنگ ها رو به خوبی در خروجی به شما نشون خواهد داد و میتونید بر اساس اون ها تصمیم گیری کنید.
5- ابزار پنجم : Palettte App
این ابزار بیشتر برای ویرایش و بازسازی رنگ ها استفاده میشه و شما میتونید پالت های رنگ خاص خودتون رو هم بسازید. حتی پالت های رنگی که وجود داره رو میتونید توسعه بدید و از اون ها استفاده کنید. شاید بد نباشه نگاهی به وب سایتشون بندازید.


6- ابزار ششم : Adobe Color CC
در ششمین مورد شما با یکی دیگه از ابزار های رایگان کمپانی ادوبی آشنا میشید که در اختیار طراحان قرار گرفته تا کارشون رو در انتخاب رنگ ها خیلی راحت تر کنه. مثل اکثر ابزار های ادوبی این محصول هم بسیار کاربردی و مفید هست و پیشنهاد ها و انتخاب های خیلی خوبی رو در سر راه شما قرار میده.
البته شاید در مراحل اولی که تصمیم بگیرید با اون کار کنید کمی سردرگم بشید اما جز ابزار هایی به حساب خواهد اومد که حسابی به شما کمک میکنه.
7- ابزار هفتم : Material UI Colors
با استفاده از این سرویس طرح های رنگی خیلی خوبی رو میتونید پیدا کنید و در طراحی هاتون از اون ها استفاده کنید. این رنگ ها با دستور العمل های گوگل مطابقت دارند. در ضمن با توجه به فرمت دلخواهتون میتونید بین کد های HEX و RGB جا به جا بشید. پس اگه از علاقه مندان به متریال دیزاین هستید این مورد رو بهتون پیشنهاد میکنم.
میتونید از طریق این لینک به سایت دسترسی داشته باشید.
8- ابزار هشتم : Color Supply
Color Supply سعی میکنه مجموعه ای از ابزارهای رنگی رو که در انتخاب شما خیلی میتونن نقش خوبی داشته باشند رو معرفی میکنه. حتی روش هایی رو برای مقایسه ظاهر رنگ ها به شما ارائه میکنه. این سرویس بسیار مفید و کاربردی هست. همچنین به شما نشون میده که به عنوان مثال رنگ ها در یک گرادیانت چگونه کارایی دارند. البته کار کردن با اون کمی چالش داره اما بهترین کار برای یادگیری اون شروع به کار هستش. پس پیشنهاد میکنم به color supply سر بزنید و از کار کردن با اون لذت ببرید. ممنون که تا انتهای مقاله ابزار انتخاب رنگ در طراحی همراه ما بودید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
8 پلاگین کاربردی فیگما
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
آغاز فصلی نو در reactapp | روایتی جدید در کنار شما
تفاوت طراح رابط کاربری و برنامه نویس فرانت اند
تحلیل SWOT چیست ؟ و چگونه به رشد کسب و کار ما کمک میکند ؟
6 زبان برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2021
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
یک سری سرویس های ایرانی هم هستن ک خوب کار میکنن اگ تونستید اون هارو هم معرفی کنید
فک میکنم خوب باشه.ممنون جالب بود البته بعضی از این سرویس ها مثل گذشته کارایی ندارن
سلام ممنون مهدی عزیز
چه خوب میشد اگه این سرویس هارو معرفی میکردی و تجربتو به اشتراک میذاشتی
حتما سعی میکنم در قالب یک پست دیگه به سرویس های خوب ایرانی هم اشاره کنم