اهمیت تست نویسی

در آموزش هایی که شما به عنوان یک برنامه نویس می بینید و از اون استفاده می کنید شاید کمتر به موضوع تست پرداخته شود و شما هم شاید احساس کنید در روند توسعه یک نرم افزار نیازی به تست نیست و به دنبای یادگیری اون نرید.در ادامه من دلایل نوشتن تست و اهمیت تست نویسی در فرآیند توسعه یک نرم افزار رو بیان میکنم.
یک محصول چه فیزیکی چه ساختاری چندین مرحله و سطح از تست را پشت سر می گذارد تا اطمینان حاصل شود که عملکرد مناسبی دارد. این موضوع یکی از مهم ترین مراحل در در فرآیند تولید یک محصول است.به هیچ وجه نمی توان بدون تست یک محصول رو به بازار فرستاد.
چرا باید تست بنویسیم؟
- تست باعث می شود نقص یا خطایی که ممکن است در مرجله توسعه ایجاد شود،شناسایی و برطرف گردد.
- موفقیت هر محصول با کیفیت و قابلیت اطمینان مشتری در مورد آن محصول ارزیابی می شود.
- برای ارائه نرم افزارهایی با کیفیت بالا، تست مناسب لازم و ضروری است. تست سطح پشتیبانی یا امکاناتی را که به مشتریان داده می شود را تقویت می کند. علاوه بر این ، یک نرم افزار که در همگی جنبه ها تست شده ، هزینه تعمیر و نگهداری کمتری را متحمل می شود و بنابراین نتایج ارائه شده دقیق تر ، سازگار و قابل اعتماد تر هستند و به شدت هزینه پشتیبانی شما را کاهش میدهد.
- برای طراحی هر نرم افزاری هزینه های زیادی در مرحله توسعه ، بازاریابی و … شده است.بنابراین مهم است که یک برنامه نتایج مثبتی برای جلوگیری از هزینه های ناخواسته یا ناگهانی داشته باشد.اگر برنامه شما در بعضی قسمت ها مشکل داشته باشد باعث نارضایتی کاربر و ترک برنامه شما خواهد شد.
- برای تحکیم جایگاه خود در بازار ، عملکرد نرم افزار باید واقعاً خوب و بادوام باشد. این نوع اطمینان فقط با روشهای مناسب تست قابل دستیابی است.
- با کمک تست می توان امنیت کلی نرم افزار را بهبود بخشید ، با این وجود این روند از نظر ماهیت بسیار ساده نیست.
انواع تست
در واقع کدی برای ما درست و قابل اطمینان است که به درستی اجرا شود و نتیجه مورد نظر را برگرداند.اگر کد شما بدون خطا اولین بار اجرا شد،دلیل بر عملکرد درست نرم افزار و برنامه شما نیست.شما باید نتایج و اهدافی که برای این کدها در نظر گرفتید رو مورد ارزیابی قرار بدید.برای اینکار شما دو راه زیر رو پیش رو دارید:
تست دستی
با توجه به اینکه کد های ما ممکن است در وضعیت های مختلف برنامه، رفتارهای متفاوتی را نشان دهد.پس ما باید در تمامی این وضعیت ها مرحله به مرحله پیش بریم و اطمینان حاصل کنیم که مشکلی وجود ندارد.برای مثال فرض کنید در یک اتوماسیون که برای دانشجویان ارائه شده است شما یک تابع یا کامپوننت برای ارائه گزارشان مالی نوشته اید. برای اطمینان از اینکه این قطعه کد به درستی کار می کند شما باید انواع گزارشات مالی(بر حسب ترم، بر حسب کلاس، بر حسب سال و ..) رو چک کنید.برای تست همین مورد شما باید هر دفعه در برنامه login کنید به قسمت گزارشات برید و هر گزارش رو به صورت دستی چک کنید و در صورت مشاهده مشکل اون رو برطرف کنید.وضعیت زمانی وخیم می شود که شما قرار باشد یک ویژگی جدید اضافه کنید.به طور مثال برای همین اتوماسیون فرض کنید شما قصد دارید بحث پرداخت شهریه با چک رو به برنامه اضافه کنید.بعد از اضافه کردن این ویژگی شما باید تمامی مراحل قبل را تکرار کنید.
مشکلات و محدودیتهای تست کردن به صورت غیر اتوماتیک یا دستی
-
زیاد بودن موارد مورد تست که باید تست شوند
-
سخت بودن یا زمانبر بودن بازسازی مراحل قبل از رسیدن به مرحله تست
-
زیاد بودن وضعیت های دستگاه یا برنامه ما
-
هزینه زیادی برطرف کردن باگ بعد از انتشار برنامه
-
طولانی شدن زمان توسعه
تست اتوماتیک یا غیر دستی
منظور از تست اتوماتیک این است که شما به عنوان یک برنامه نویس،برنامه هایی رو می نویسید که قادر است بخش های مورد نظر شما را تست کند.تست اتوماتیک باعث می شود تا دیگر مشکلات فوق را نداشته باشیم.اگر بخواهیم تست دستی و اتوماتیک را با هم مقایسه کنیم مانند بالا بردن چندین هزار آجر با دست به طبقه دهم و بالابردن اون ها با جرثقیل است.
چرا اکثر برنامه نویس ها از نوشتن تست فراری هستند
یکی از توجیه هایی که اکثر برنامه نویس ها برای خودداری کردن از نوشتن تست بیان می کنند این است که زمان توسعه زیاد می شود.این ممکنه کمی خنده دار باشه.چون زمانی که باید صرف تست به صورت دستی بشه به مراتب بیشتر از نوشتن تست به صورت اتوماتیک است.همچنین اگر در فرآیند تست دستی متوجه شویم که قسمتی از برنامه مشکل دارد،زمان صرف شده برای برطرف کردن آن بسیار زیاد است.
deadline یکی دیگر از بهانه ها یا بهتره بگیم توجیه های برنامه نویس ها برای تست ننوشتن است.با توجه به پایان مهلتی که دارند خیلی راحت اولین چیزی که برای صرفه جویی در زمان استفاده می کنند، حذف تست نویسی است .در حالی که بنا به دلایلی که در پاراگرف بالا گفتم زمان بسیار زیادی را برای رفع مشکلات باید صرف کنند.
از طرفی در تست دستی هیچ تضمینی وجود ندارد که ما تمامی جنبه های مختلف و وضعیت های مختلف را مورد تست قرار دهیم.یکی از مشکلاتی که اکثر مشتریان به آن برخورد می کنند این است که بعد از اضافه شدن یک ویژگی، تماس های زیادی از طرف کاربرانشون دریافت می کنند که بعد از اضافه شدن فلان ویژگی، قسمت دیگر برنامه کار نمی کند.
در صورتی که این مقاله براتون مفید بود.اون رو برای همکارنتون و دوستانتون ارسال کنید.همچنین اگر نظر یا تجربه ای در زمینه تست نویسی دارید خیلی خوشحال میشم که در کامنت ها به اشتراک بزاریدش.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه از ماژول های نیتیو Android و IOS در React Native استفاده کنیم؟
تفاوت توسعه برنامه های android و ios
بهترین زبان های برنامه نویسی برای هوش مصنوعی
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
تفاوت for in و for of
بهترین فریمورک های UI برای استفاده در 2021
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از وقتی که در تهیه مطلب گذاشتید.
ولی در متن بیش از 7-8 مورد غلط املایی وجود داره. لطفا بصورت اتوماتیک یا دستی چک کنید تا نرخ غلط املایی متون کمتر شه.
خواهش میکنم.
مشکلات و غلط های املایی نیز برطرف گردید
“به هیچ وجه نمی توان بدون تست یک محصول اون رو به بازار فرستاد”
!!!!!
الان شما برای این سایت (reactapp.ir) تست نوشتید خدایی؟
سلام علی عزیز.
ما از وردپرس استفاده میکنیم و چون یک cms هست از تست استفاده نکردیم.