تحلیل SWOT چیست ؟ و چگونه به رشد کسب و کار ما کمک میکند ؟


تحلیل SWOT یکی از استراتژی های مدیریتی هست که به کسب و کارها کمک می کند تا با شناخت نقاط ضعف و قوت خودشون و همچنین شناخت فرصت ها و تهدیدها به موفقت برسند. این تحلیل رو با عنوان ماتریس سوات هم میشناسن که شناسایی نقاط ضعف و قوت در کنار فرصت ها و تهدید ها کمک زیادی به موفقیت یک کسب و کار میکنه. در ادامه این مقاله از بلاگ reactapp.ir این تحلیل رو کامل بررسی میکنیم. شاید بد نباشه که بدونید عبارت SWOT مخفف چه کلماتی هست ؟
- Strengths (نقاط قوت)
- Weaknesses (ضعف ها)
- Opportunities (فرصت ها)
- Threats (تهدید ها)
تحلیل سوات رو علاوه بر اینکه میشه برای تمامی بخش های یک کسب و کار یا شرکت به کار برد. میتونیم در پروژه های کوچکی که درون سازمان خودمون داریم از این تحلیل استفاده کنیم. حتی در کمپین های تبلیغاتی هم از تحلیل سوات برای بررسی میزان تاثییر کمپین و .. استفاده میکنند.
تحلیل SWOT چه مزیت هایی داره ؟
این تحلیل در قدم اول با توجه به اینکه اطلاعات دقیق و قابل توجهی از عوامل بیرونی و درونی کسب و کارمون در اختیار ما قرار میده، کمک زیادی میکنه تا با توجه به توانایی ها و قابلیت هایی که داریم رشد کسب و کارمون رو افزایش بدیم.
هدف های سازمان و کسب و کار شما در SWOT مشخص میشه که خب شما با توجه به هدف های خودتون میتونید برنامه ریزی دقیق تری برای آینده داشته باشید و در نهایت شما یک دید روشن و مشخص از آینده کسب و کارتون پیدا میکنید. مورد مهم بعدی این هست که زمانی که شما نقاط قوت سازمان خودتون رو میشناسید، این امکان رو دارید تا به بهترین حالت با تهدید ها روبه رو بشید و با اون ها مقابله کنید.
شناخت فرصت ها
همچنین شناختن فرصت ها یک امتیاز بسیار مهم به حساب میاد. شما با شناخت فرصت ها میتونید از قبل تصمیمات درست و بهتری رو برای استفاده از اون ها اتخاذ کنید. در مورد تهدید ها هم همینطور هست. میتونید عواملی که باعث به وجود اومدن یک تهدید برای کسب و کار شما میشن رو از بین ببرید و تصمیمات بهتری رو برای مقابله با این تهدید ها بگیرید.
پس در نهایت میشه گفت با استفاده از تحلیل SWOT تمامی عوامل خارجی و داخلی کسب و کارتون رو بررسی میکنید، نقاط قوت و ضعف رو میشناسید و با فرصت ها و تهدید هایی که وجود داره آشنا میشید. همه این موارد در کنار هم دید بسیار خوبی رو از آینده به شما میده.
جدول SWOT
همونطور که در تصویر زیر میبینید تمامی اجزای جدول SWOT مشخص هست، میتونید با یک سرچ ساده در گوگل یک نمونه از این جدول رو دریافت کنید و چهار بخش اون رو تکمیل کنید. در ادامه این مقاله در مورد هر چهار بخش این جدول به صورت کامل تری صحبت میکنیم. فقط قبل از بررسی جدول SWOT این مورد رو حتما در نظر بگیرید که وجود نقاط ضعف دلیلی برای شکست یا ضعف سازمان و کسب و کار شما نیست. قرار هست که با ماتریس SWOT اون هارو به موفقیت تبدیل کنید.


اجزای ماتریس SWOT
نقاط قوت :
اولین موردی که از ماترین سوات بررسی میکنیم نقاط قوت هست. طبیعتا این المان ویژگی های مثبت و قدرت کسب و کار و پروژه شمارو مشخص میکنه. میشه گفت این نقاط قوت مزیت های رقابتی شما نسب به سایر رقباتون هستند. به عنوان مثال منابع انسانی میتونه به عنوان یک نقطه قوت در نظر گرفته بشه. یا ارتباط ها و لینک هایی که دارید رو هم میشه به عنوان نقاط قوت در نظر گرفت. در نهایت میشه گفت به عوامل درونی کسب و کارتون فکر میکنید و ببینید چه تاثییر مثبت و مزیت رقابتی ایجاد کردید.
نقاط ضعف :
بعد از بررسی نقاط قوت نوبت به شناختن نقاط ضعف میشه. لطفا با این مورد کنار بیاید و تمامی نقاط ضعفی که فکر میکنید در کسب و کار شما وجود داره به طور کامل مطرح و بررسی کنید. به هیچ عنوان تعصبی به این مساله نگاه نکنید. مطرح کردن نقاط ضعف کمک زیادی به بیزینس شما میکنه، دلیلش هم مشخصه. شما بعد از لیست کردن نقاط ضعفتون مورد به مورد سعی میکنید اون ها رو رفع کنید.به عنوان مثال چه موارد باعث شده تا پروژه های شما به موقع جلو نره ؟ منابع انسانی ضعیف یا ناکارآمد، محیط نامناسب و فضای کاری بد در شرکت و … همه میتونه مثال هایی از نقاط ضعف باشه.
فرصت ها :
به طور خلاصه میشه گفت هر اقدامی که با انجام دادن اون کسب و کار و یا پروژه شما رشد میکنه رو میشه یک فرصت در نظر گرفت. ببینید چه نیاز هایی رو از مشتریانتون رفع نکردید؟ چه نوآوری جدیدی رو میتونید به بازار ارائه بدید و …. . ببینید نقاط قوتتون چه فرصت هایی رو برای شما به وجود آوردن.
تهدید ها :
آخرین آیتم ماتریس سوات هم تهدید ها هستش. ببینید چه چیز هایی میتونه مانع رشد کسب و کار شما بشه. مثلا در یک مدت زمان مشخص به طور ناگهانی رقبای شما افزایش پیداکنند یا تغییراتی در قوانین اتفاق بیفته … . زمانی که این موارد مشخص بشن میتونید اون هارو بر اساس اهمیتی که دارند لیست کنید.
این مورد رو در نظر داشته باشید که نقاط قدرت و ضعف عوامل داخلی به حساب میان. تهدید ها و فرصت هارو به عنوان عوامل بیرونی میشناسن چون ممکن هست که کنترل اون ها در دست شما نباشه.
اگه تا حالا در سازمان و کسب و کارتون از سرویس تحلیل SWOT استفاده کردید حتما تجربه خودتون رو در کامنت ها به اشتراک بزارید تا همه بتونیم استفاده کنیم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
8 پلاگین کاربردی فیگما
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
آغاز فصلی نو در reactapp | روایتی جدید در کنار شما
تفاوت طراح رابط کاربری و برنامه نویس فرانت اند
6 زبان برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2021
معرفی 19 افزونه کاربردی ویژوال استودیو کد برای توسعه دهندگان Front End
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام خیلی عالی و جالب بود واقعا خسته نباشید
فقط ی مشکلی ک ساییتون داره برای پست های بلاگ میخوای کامنت بزاری باید دوساعت بگردی
یعنی باکس کامنت مشخص نیس و یک دکمه قراردادن کاممت وجود داره که استانذارد نیست به نظرم
ممنون از محتوای خوبتون
سلام
ممنون از لطفنون.سلامت باشید
سعی میکنیم در اولین فرصت این مشکل رو برطرف کنیم تا برای کامنت گذاشتن چالشی وجود نداشته باشه
سلام عالی بود حتما تست میکنم
ممنون از شما رضا عزیز
سلام
وبلاگتون رو بررسی میکردم و خسته نباشید میگم این مقاله رو تا انتها خوندم واقعا مفید و کاربردی بود برای من. البته به غیر از تصویر جدولی که در این پست هست نمونه های دیگری هم از ماتریس سوات وجود داره من سرچ کردم در موردش روش های جالب دیگه ای هم وجود داشت .
ممنون از مجموعه آموزش جاوا اسکریپت
ممنون از انرژی مثبتتون
لطف دارید
بله البته ماهیت همه یکی هستش