برنامه نویسی رو از کجا شروع کنیم؟


خب در این نوشته تصمیم گرفتیم به یکی از سوال هایی که ممکنه برای خیلی از علاقه مندان به کامپیوتر و برنامه نویسی پیش بیاد و هنوز در نقطه شروع هستند پاسخ بدیم. نقطه شروع هر راهی ممکنه کمی گیج کننده باشه، مخصوصا در برنامه نویسی، انتخاب زبان و شروع کردن به یادگیری خیلی بیشتر به چشم میاد. در طول چند سال گذشته برنامه نویسی از محبوبیت خیلی بیشتری نسبت به قبل برخوردار شده و جز شغل هایی با درامد خوب محسوب میشه که طرفداران زیادی رو به خودش جذب کرده.البته در کشور ماهم شرایط خیلی نامساعدی نداره و میشه گفت شرایط نسبتا خوبی رو داره.
پس طبیعی که افراد زیادی تصمیم میگیرن وارد این حوزه بشن، اما سوال اصلی این هست که چرا خیلی از این افراد معمولا بعد از مدتی برنامه نویسی و کد زدن رو رها میکنند و یا در همون ابتدا دچار سردرگمی زیادی میشن. اگه شما یک برنامه نویس هستید به احتمال زیاد افرادی زیادی این سوال هارو ازتون پرسیدن و برای شما آشنا هستند :
چطور برنامه نویسی رو شروع کنم ؟
به نظرتون بهترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری چی میتونه باشه ؟
میزان درآمد یک برنامه نویس چقدر هست ؟
چقدر طول میکشه تا یک زبان برنامه نویسی رو به طور کامل یادبگیرم!!؟
شاید شما پاسخ های متفاوتی رو به این سوال ها دادین و یا شنیدید، اما نکته ای قبل از شروع باید از خودمون بپرسیم این هست که دلیل یا دلایل اصلی ما برای یادگیری و ورود به دنیای برنامه نویسی چی هست ؟ آیا علاقه باعث شده که این حوزه رو انتخاب کنم ؟
میزان درآمد برای من مهم هست و یا هر دلیل دیگری. زمانی که شما دلایل خودتون رو برای انتخاب و ورود به این حوزه مشخص میکنید طبیعتا در ادامه راه هم موفق تر عمل خواهید کرد و دچار سردرگمی نمیشید. اما این موارد رو در نظر داشته باشید که برنامه نویسی نیاز به صبر، علاقه و پشتکار داره و این سه مورد نقش اساسی رو در یادگیری و پیشرفت شما ایفا میکنند.
چه زبان برنامه نویسی رو انتخاب کنیم ؟
قدم بعدی که شما باید بردارید انتخاب و شناخت زبان های برنامه نویسی هست، بالاخره لازمه که شما یک دید کلی نسبت به اکثر زبان های برنامه نویسی داشته باشید. زبان های برنامه نویسی زیادی در دنیا وجود دارند که هر کدوم طرفداران و مخالفان خودشون رو دارند. طبیعتا شما متناسب با حوزه ای که قراره کار کنید و به اون علاقه مند هستید میتونید زبان مناسب با اون حوزه رو انتخاب کنید و کارتون رو شروع کنید.
طبیعتا هر زبان برنامه نویسی که خلق شده هدف خاصی رو دنبال میکنه و برنامه نویس ها هم با توجه به نیازشون اون زبان رو انتخاب میکنند که خب هر کدوم از این زبان های برنامه نویسی مزایا و معایب خودشون رو دارند. پس همه ما به خوبی میدونیم نمیشه گفت یک زبان برنامه نویسی 100درصد نسبت به زبان های دیگری که در حوزه خودش وجود داره برتری داره!هر کدوم از این زبان ها طرفداران و علاقه مندان به خودشون رو دارند.
خب زمانی که شما حوزه کاری و مورد علاقه خودتون رو مشخص کردید نوبت میرسه به انتخاب زبان مد نظرتون. سرچ کردن در مورد زبان های برنامه نویسی حوزه ای که انتخاب کردین و آشنایی با زبان های برنامه نویسی دید خوبی رو به شما میده اما علاوه بر اون پیشنهاد میکنم حتما با چند نفر برنامه نویس گفت و گو کنید و از تجربه اون ها استفاده کنید.
قطعا زمانی که شما یک زبان برنامه نویسی رو انتخاب میکنید قرار نیست تا آخر عمر با همون زبان کار کنید پس لطفا دچار تعصب الکی نشید! فراموش نکنید که شما در حوزه نرم افزار و برنامه نویسی قراره فعالیت کنید و آپدیت کردن خودتون به زبان ها و فریمورک های موجود یک کار کاملا طبیعی و لازم هستش.
بد نیست که اینجا با پلتفرم های موجود آشنایی پیدا کنیم و یک دید کلی پیدا کنیم. به خوبی میدونید که ما میتونیم بر روی سه بستر وب، موبایل و دسکتاپ برنامه های خودمون رو پیاده سازی کنیم. البته که این موارد به صورت کلی هستند و جزییات بیشتری هم وجود داره اما برای شروع ما با این دید به قضیه نگاه میکنیم.
میشه گفت در حوزه وب برنامه های شما به دو دسته سمت کاربر و سمت سرور تقسیم میشن. اگه بخوایم خیلی ساده و بدیهی بگیم برنامه های دسته اول بر روی مرورگر اجرا میشن و دسته دوم یعنی سمت سرور بر روی یک سرور اجرا میشن. احتمالا تا به حال زیاد اصطلاحاتی مثل توسعه دهنده فرانت اند یا بک اند به گوشتون خورده. معمولا همه کسانی که تصمیم میگیرن در حوزه وب کار کنند حتی سمت سرور در اولین مراحل با Html و Css سروکله میزنند. میشه گفت در حال حاضر بهترین زبان برای یادگیری فرانت جاوااسکریپت و کتابخونه های محبوب اون مثل ری اکت هستش. البته این یک پیشنهاد هست و برای سمت سرور هم شما انتخاب های زیادی متناسب با پروژه و فعالیتتون دارید، میتونید از جاوااسکریپت استفاده کنید یا php، جاوا و … انتخابتون باشند.اگه انتخابتون جاوااسکریپت باشه میتونید نگاهی به مقاله “هر آنچه باید درباره NodeJS بدانید” بندازید تا بیشتر با اون آشنا بشید.
برنامه نویسی دسکتاپ هم زبان های و فریمورک های خاص خودش رو داره که میشه به سی شارپ،پایتون و .. اشاره کرد.
خب اگه انتخاب و علاقتون سمت برنامه نویسی موبایل هست همونطور که به خوبی میدونید میشه اون هارو به دو دسته برنامه های اندرویدی و IOS تقسیم کرد. اگه قراره اندروید رو انتخاب کنید میتونید با زبان هایی مثل جاوا خیلی خوب این کار رو انجام بدید که طرفداران زیادی هم داره. البته جاوا فقط یک پیشنهاد هستش به این دلیل که جامعه آماری خیلی خوبه داره و قطعا خیلی راحت تر میتونید پیش برید. اگر انتخابتون ios هست Swift انتخاب پیش روی شماست.
اما موردی که اینجا وجود داره و بد نیست با اون آشنا بشید برنامه نویسی کراس پلتفورم هست که میتونید با یک بار کد زنی خروجی اندروید و ios بگیرید!! بد نیست اینجا نگاهی به مقاله ری اکت نیتیو چیست بندازید تا هم بیشتر موضوع کراس پلتفرم رو درک کنید و هم با ری اکت نیتیو خیلی خوب آشنا بشید.
پس شما انتخاب های خیلی زیادی دارید که بعد از انتخاب اون ها میتونید خیلی قوی و پر انرژی وارد این حوزه بشید. خیلی خوب میشه که تجربه خودتون از زمانی که به تازگی برنامه نویسی رو شروع کرده بودید در کامنت ها به اشتراک بزارید. این نوشته بیشتر مناسب افرادی بود که تجربه ای در برنامه نویسی ندارند و یا میخواهند به تازگی اون رو شروع کنند که برداشتی از مقالات سایت های lifehacker.com و bitdegree.org بود.
اما در پایان شاید جالبترین و بهترین کار برای شروع برنامه نویسی و انتخاب حوزه مناسب اون نیاز خودمون یا اطرافیانمون هست تا شمارو علاوه بر علاقه ای که دارید مجبور به انجام یک کار واقعی و یک پروژه میکنه.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه از ماژول های نیتیو Android و IOS در React Native استفاده کنیم؟
تفاوت توسعه برنامه های android و ios
بهترین زبان های برنامه نویسی برای هوش مصنوعی
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
تفاوت for in و for of
بهترین فریمورک های UI برای استفاده در 2021
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با قسمت تعصب روی یک زبان واقعا موافقم چون خودم سر تعصب رو asp ضربه بدی خوردم
سلام
بله همینطور هست