گفت و گو با توسعه دهنده کتابخانه react native jalaali calendar

در این نوشته و دومین قسمت از برنامه گپ و گفت وب سایتمون قراره با عرفان یوسفی فر برنامه نویس و توسعه دهنده کتابخانه react-native-jalaali-calendar صحبت کنیم ، در سری اول این گفت و گوها به سراغ تیم ویندی رفتیم و اپلیکیشن فینگر فود رو باهم بررسی کردیم ، اما در این نوشته قراره با عرفان عزیز در مورد دلایلش برای انتخاب react native ، تجربیات کاریش در این زمینه ، کتابخونه react-native-jalaali-calendar و … صحبت کنیم . در ادامه سوال ها و پاسخ های مطرح شده رو بررسی میکنیم.
سلام ؛ عرفان عزیز خودت رو برای کاربران وب سایت ما معرفی میکنی؟
سلام خدمت شما. من عرفان یوسفی فر هستم دانشجوی دانشگاه کاشان
– از چه طریقی و چرا وارد دنیای برنامه نویسی شدی؟
از سنین کودکی به کامپیوتر علاقه داشتم و اولین برنامهای که درست کردم یک وب سایت سفارش ترجمه بود. بعد از اون به شدت به برنامه نویسی علاقهمند شدم چون قدرت خلق و انجام کار های متعدد و متنوعی را ایجاد میکرد.
– چی شد که به سمت React Native اومدی؟ و نظرت در موردش چیه؟
با زبان های مختلفی کار کردم و زبان مورد علاقه ام جاوا اسکریپت هست، میخواستم اپ اندروید برای یک پروژه ام بزنم و با توجه به اینکه یک بار اپ با جاوا زده بودم، اصلاً علاقه نداشتم دوباره برم سمت جاوا، میخواستم بیشتر وقتمو روی ایده و اپ بزارم تا برنامه نویسی طولانی و تکراری .
قبلاً اسم cordova رو شنیده بودم اما میدونستم پرفورمنس خوبی نداره، برای همین یکم سرچ کردم و react native رو پیدا کردم، با ریکت کار کرده بودم و یکی از فریم ورک های مورد علاقه ام بود. وقتی یکم react native رو تست کردم فهمیدم که این فریم ورک دقیقاً همون چیزیه که دنبالش میگشتم.
کار با ریکت نیتیو بسیار لذت بخشه و میتونه سرعت تولید اپ رو چندین برابر کنه و از خیلی از باگ ها جلوگیری کنه. (کسایی که جاوا کار کردن دردسراشو میدونن، البته به تازگی کاتلین اومده که اونم یک زبان jvm ای هست و خیلی بهتره)
ولی خب react native هم دردسر ها و باگ های خودشو داره که موقع شروع واقعاً برنامه نویس رو اذیت میکنه، مخصوصاً اینکه فریم ورک به شدت جوونه و هنوز کلی مشکل داره، زود به زود آپدیت میشه و توی هر آپدیت ممکنه پروژه شما مشکل پیدا کنه و باید دنبال راه حل باشید، اما اگه یکم بهش عادت کنید و باهاش کار کنید واقعاً یک تجربه ی بی نظیره.
– از تجربیات کار با React Native بهمون بگو
من بیشتر از ریکت نیتیو برای تولید دمو ها و پروژه های استارت آپی خودم استفاده کردم، البته الانم مشغول چند پروژه تجاری هستم. قابلیت اصلی ریکت نیتیو که یک بار کد زدن و اجرا روی اندروید و آی او اس (البته تقریباً، میشه گفت حدود 90٪ کد، یکمشو باید تغییر بدین تا روی جفتش خوب اجرا شه) این امکانو میده که یک شرکت به راحتی پروژه های خودش با هزینه کمتر و زمان خیلی کمتر به ثمر برسونه، البته برای توسعهدهنده ریکت نیتیو هم خیلی به صرفه تره چون پول خوبی میگیره نسبت به زمانی که یک توسعهدهنده به صورت جدا برای اندروید و آی او اس به صورت نیتیو میزاره.
– چی شد که به فکر نوشتن کتابخونه react-native-jalaali-calendar افتادی؟
یکی از مشکلاتی که توی ریکت نیتیو هست اینکه کتاب خونه هایی که با فارسی ( کلاً rtl) خوب کار کنن خیلی کمه، و بیشتر اوقات خودتون دستی بنویسید راحت ترید. یکی از این کتابخونه ها که خیلی نیاز بود تقویم بود، منم نیاز داشتم برای پروژه های مختلف، برای همین تصمیم گرفتم که یک پکیج متن باز درست کنم که بقیه ام بهره مند بشن.
– ویژگی های کتابخانه ای که توسعه دادی چیه؟وقصد داری ویژگی هایی بهش اضافه کنی یا نه؟
این کتاب خونه فعلاً یک تقویم داره ، یک کامپوننت برای وارد کردن یک تاریخ( date picker) که فعلاً نسخه ی آلفا هست. هدف اولیه من این بود که تا میتونم سرعت کتابخونه رو مطلوب کنم و جوری طراحی کنم که بشه ویژگیهای جدید رو بهش اضافه کرد. حتماً قصد دارم ویژگیهای جدید رو بهش اضافه کنم. الان دارم روی یک کامپوننت برای دریافت زمان کار میکنم (time picker) و وقتی منتشر کردم سعی میکنم که قابلیتهای گرافیکی بیشتر اضافه کنم و بعدش برم سراغ لیست کار ها در روز (تقریباً agenda) که یک تقویم کامل داشته باشیم. البته من اصلاً در طراحی UI استعداد ندارم ولی سعی میکنم با الهام گیری و اضافه کردن انیمیشن های نیتیوکتاب خونه رو زیباتر کنم.
– ممکنه که کتابخونه های دیگه ای برای React Native توسعه بدی؟
بله حتما، اتفاقاً چنتا فکر تو ذهنم دارم که حس میکنم واقعاً نیاز ریکت نیتیو هست. و حتماً به سراغش میرم. کلاً پروژه های اوپن سورس رو دوست دارم.
راستی برای یک وب سرویس تقویم فارسی هم میخوام اقدام کنم چون واقعاً نیازه و چیزی درست حسابی نداریم. (و جای تعجبه!)
– سوالی بود که دوست داشتی بپرسم و نپرسیدم؟
خیلی دوست داشتم که روی بخش متن باز بودن تمرکز کنید و مطلب های مختلف بزارین که برنامه نویس های ایرانی بیشتر به این سمت رو بیارن. واقعاً با همکاری چند نفر میتونیم خیلی ابزارای مفید داشته باشیم. و در آخر خیلی ممنون از وب سایت خوب شما
کاربران عزیز وب سایت reactapp.ir امیدواریم که این گفت و گو براتون مفید و کاربردی باشه ، در ضمن میتونید از طریق ایمیل و یا صفحه اینستاگرام عرفان باهاش در ارتباط باشید . از عرفان یوسفی فر هم برای زمانی که در اختیارمون گذاشت تشکر میکنیم و بهترین هارو براش آرزومندیم .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه از ماژول های نیتیو Android و IOS در React Native استفاده کنیم؟
تفاوت توسعه برنامه های android و ios
بهترین زبان های برنامه نویسی برای هوش مصنوعی
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
تفاوت for in و for of
بهترین فریمورک های UI برای استفاده در 2021
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود آقای یوسفی فر عزیز
همچنین درود ما بر ایشون
ممنون از اقای یوسفی فر بابت کتابخونه و همچنین از شما بابت این گفت و گو
موفق باشید
ممنون از شما بابت انرژی مثبتتون
تشکر از ایشان برای انتشار این کتابخانه
بله بله قطعا همینطوره