الگوریتم RankBrain


در پست های قبل اومدیم یک سری از الگوریتم های گوگل رو بررسی کردیم که آخرین اون الگوریتم کبوتر بود . این نوشته قراره به الگوریتم rankbrain اختصاص پیدا کنه و در موردش صحبت کنیم . این الگوریتم با اعلام گوگل یکی از تاثییر گذار ترین الگوریتم ها بر رتبه بندی نتایج گوگل به حساب میاد و روز به روز داره این نقش پررنگ تر هم میشه . اینطور میشه گفت که الگوریتم وظیفه سنجیدن میزان رضایت کاربران رو از محتای صفحات بر عهده داره .
رنک برین این کمک رو به گوگل میکنه تا نتیجه های جستجو که ارائه میده بر اساس رفتار کاربران بهینه سازی کنه .این الگوریتم برای پیدا کردن مطالب ، کلمات کلیدی طولانی و معنا و مفهوم جملات به کار میره و این هوش مصنوعی چقدر بی نظیره !! این الگوریتم الگو های جدید تشخیص میده و شاید بهتر باشه اینطور بگم که قادر به یادگیری هست ، معانی واژه ها رو خیلی بهتر تشخصی میده و با استفاده از اون فیدبکی که از کاربران میگیره بهترین نتایج رو با بیشترین میزان تشابه نسبت به اون چیزی که کاربران جستجو کردن نمایش میده . (پیشنهاد میکنم به الگوریتم مرغ مگس خوار یه نگاهی بندازید!)
اگه بخوام راحت تر مساله رو بیان کنم شما یک وب سایت رو در نظر بگیرید که در رتبه بندی گوگل خیلی خوب نمایش داده میشه و به عنوان مثال برای یک واژه خاص (هر واژه که دوست داری رو تصور کن!) در اولین نتایج به نمایش در میاد ، شما به عنوان یک کاربر اون واژه مدنظرتون رو جستجو کردید و وارد اون سایت شدیداما بعد از دیدن محتوای صفحه و ناکارآمد بودن اون مجددا به جسجتو گوگل برمیگردید و عبارت های مشابه رو جستجو میکیند و برای واژه یا عبارتی که سرچ کردید به دنبال محتوا واقعی و مفید هستید . زمانی که گوگل این شرایط رو میبینه متوجه وجود محتوا بی کیفیت و ناکارآمد میشه و طبیعتا جایگاه اون سایت تغییراتی رو در خوردش میبینه . حالا همینطور بالعکس هم ممکنه اتفاق بیفته که شما بعد از سرچ کردن و ورود به سایت مد نظرتون ، راجب اون عبارت یا واژه ای که جستجو کردید به نتایج مطلوبی میرسین ، پس گوگل بر عکس حالت قبل عمل میکنه و در رتبه بندی وب سایت تغییرات مثبتی اتفاق میفته . این الگوریتم البته در حال پیشرفت هست و این هدف رو دنبال میکنه تا بتونه با استفاده از یادگیری ماشین درک گوگل رو بیشتر وبیشتر کنه .


یکی دیگه از مسائلی که در مورد این الگوریتم مطرح میشه بررسی در مدت زمان طولانی هست ، گوگل بررسی میکنه که طی مدت مشخص مثلا 3 ماه قبل چه تعداد کاربر به به صفحه شما وارد شدند (الیته از این طریق که جستجو کردند) . پس گوگل میاد در مدت زمان های مشخص این نتایج رو بررسی میکنه ،از لحاظ اشتراک گذاری صفحه شما در شبکه های اجتماعی و … تا میزان رضایت کاربران رو بسنجه .
این الگوریتم اون کاربرانی رو معیار قرار میده که از جستجوی گوگل وارد صفحه شما بشن ، از اون زمانی که کاربر وارد صفحه شما بشه تا زمانی که به گوگل برگرده و حالا عبارت دیگه ای رو جستجو کنه اصطلاحا Dwell Time محاسبه میشه . مدت زمانی که یه کاربر برای یک صفحه مفید میزاره متوسط 3 دقیقه هستش و از نظر گوگل اگر کاربر مدت زمان مناسب رو در اون صفحه بوده اون صفحه نیاز اون رو برطرف کرده . الگوریتم RankBrain به عنوان بخشی از الگوریتم Hummingbird به حساب میاد.
اگه نوشته های قبلی من در مورد الگوریتم های گوگل رو خونده باشید معمولا یکی از منابعی که ازون کمک میگیرم moz.com هست ، در یکی از نوشتهاش در مورد الگوریتم رنک برین این تیتر رو قرار داده بود که ” ? Does RankBrain change the way we do SEO ” و در همین نوشته مثالش در مورد مکان المپیک خیلی خیلی جالب و خوندنی بود پس اگه تونستید حتما پیشنهاد میکنم مقالشو با عنوان Google RankBrain مطالعه کنید .
دیدگاهتان را بنویسید