قسمت پنجم گپ و گفت | فروشگاه اینترنتی مبیت


خیلی خوشحالم که گپ و گفت جون گرفته و روز به روز داریم انرژی های مثبت بیشتری از طرف شما دریافت میکنیم تا این راهو ادامه بدیم و بتونیم تجربیات دوستانی که در هر زمینه ای فعال هستند در اختیارتون قرار بدیم ، این قسمت از گپ و گفت تا حدودی متفاوت تره ، چون علاوه بر اینکه قراره با یه فروشگاه اینترنتی گفت و گویی داشته باشیم ، سوال ها هم تا اندازه ای تغییر کردن . در قسمت قبلی با استارتاپ کارجو + گپ زدیم و کلی استقبال شد از این گفت و گو ، این قسمت قراره با مدیر فنی فروشگاه اینترنتی مبیت صحبت کنیم که هر دو نسخه اپلیکیشنشون رو با react native توسعه دادند ، پس لطفا ادامه این قسمت رو از دست ندید و نظراتتون رو برای بهتر شدن گپ و گفت با ما در میون بزارید .
با وجود فروشگاه های اینترنتی زیادی که وجود داره شرکت شماهم تصمیم گرفته وارد این حوزه بشه و قطعا راهکارهای خودش رو داشته ، لطفا در مورد مبیت و کسب و کارتون برامون توضیح بدید ؟
بله ابتدا مایلم در مورد اینکه مبیت چگونه بوجود اومد توضیحی کوتاه بدم ، فروشگاه اینترنتی مبیت از سال 1394 کار خودش رو آغاز کرد و یک شرکت در تهران این فروشگاه اینترنتی رو طراحی کرده بود. آشنایی من و مدیر فروشگاه مبیت با یک نرم افزار حسابداری شروع شد و بعد از اون بنده فروشگاه اینترنتی مبیت رو بازنویسی کردم و امکانات ویژه ای مثل جذب تامین کننده های مختلف ،سیستم پیجیده انبار داری و… رو اضافه کردم و همزمان با این کار شرکت آواپرداز رو ثبت و برنامه نویس های خیلی خوبی رو هم جذب کردیم و کار جدی فروشگاه اینترنتی مبیت با بارگذاری وب سایت جدید آغاز شد.
در مورد سوال شما که فرمودید حتما راهکار خودش رو داشته قطعا همین طور هست و ما در خودمون این رو دیدیم که می تونیم در این بازار رقابت کنیم هم در بازار کالاهای دیجیتال و هم در بازار سوپر مارکت های آنلاین . به خصوص اینکه در کرمان رقیب جدی برای سوپر مارکت آنلاین نداریم ،به زودی سوپر مارکت آنلاین مبیت هم راه اندازی میشه و تبلیغات رو شروع خواهیم کرد .با اینکه تبلیغات وسیعی تا الان نداشتیم فروش فروشگاه اینترنتی مبیت تا امروز که بیش از چندماه از کار جدی اون نگذشته بسیار امیدوار کننده بوده است.
در حال حاضر نسخه اندروید اپلیکیشن فروشگاه مبیت رو با react native توسعه دادید و اینطور که من میدونم در حال آماده کردن نسخه IOS هم هستید ، دلایلتون برای انتخاب این فریورک رو بهمون میگید ؟
بنده و تیم توسعه مبیت تجربه کار با جاوا رو داشتیم ، خب توسعه Android با جاوا یک مقدار برای ما زمان بر بود و چالش بزرگی که داشتیم مساله نسخه ios اپلیکیشنمون بود . درضمن برنامه نویس IOS که هم تجربه کاری خوبی داشته باشه و هم از لحاظ هزینه به صرفه باشه پیدا نکردیم و باید هزینه خیلی زیادی رو برای این مورد در نظر میگرفتیم.توسعه با این فریمورک به نظر بنده هم نسبت به جاوا سریع تر هست و هم اینکه خروجی IOS که بهمون میده خیلی با ارزش هست.
استفاده از hotrelodingچه تاثییری بر سرعت توسعه برنامه داشت ؟ قبلا native کار میکردید ، لطفا مقایسه کنید .
وقتی با جاوا run می گیریم واقعا زمان بر بودنش اعصاب برنامه نویس رو خرد می کنه ولی در مورد react native و اینکه از hotreload می شه استفاده کرد قضیه متفاوته البته مشکلاتی هم داره گاهی cache کردن هاش باعث اشتباه برنامه نویس میشه.
” اگه علاقه مند هستید بیشتر در این مورد اطلاعات کسب کنید حتما مقاله معرفی HotReloading رو مطالعه کنید ، وقت زیادی ازتون نمیگیره “
اکثر کاربران ما در مورد performance (عملکرد ) برنامه های react native میپرسند ، دوست دارم نظر شماروهم بدونم.
با توجه به مقایسه ها و ویدئوهایی که در youtube دنبال کردم کارایی react native خیلی نزدیک به توسعه با زبان های Native هستش و از این بابت جای هیچ نگرانی نیست مخصوصا که امروزه گوشی های همراه از سخت افزار خیلی خوبی برخوردار هستند.
یکی از مباحث پیچیده در reactnative استفاده از statemanager هاست آیا شما از redux یا mobx در برنامتون استفاده کردید ؟ اگه استفاده کردید لطفا تجربتون و علتشو بفرمایید.
بله از redux استفاده کردیم اما خب توسعه با redux یک مقدار زمانبر هست تا حد ممکن استفاده از redux رو کم کردیم و تنها در سیستم لاگین و سبد خرید که مجبور بودیم یکسری reload ها از خارج از کامپوننت اصلی خودشون انجام بشه از redux برای ساده کردن این کار استفاده کردیم. اما برای اینکه استفاده از فرم ها و کار با sqlite و همچنین validation ها یک ساختار استاندارد در سرتاسر پروژه به خود بگیرند یک کتابخونه کوچک توسعه دادم اما خب هنوز نرسیدم داکیومنتش رو کامل کنم اینم لینک گیت هاب برای کاربران وب سایت شما :
https://github.com/ziaadini/react-native-for-yii-developers
از چه روش هایی برای دیباگ برنامه هنگام توسعه استفاده کردید ؟
هم روی device واقعی و هم روی امولاتور برای اندروید و سیمولاتور برای ای او اس.
و در پایان به نظرتون چه مواردی در react native به خوبی کار نمیکنه ؟
همین که گاهی cache میکنه و باید دوباره اجرا بگیریم باعث گیج شدن برنامه نویس می شه و نصب برخی کامپوننت ها و لینک کردنشون گاهی تداخل ایجاد میکنه و این تداخل عمدتا مربوط به تفاوت در ورژن های ابزارهای native هست.
آقای ضیاالدینی عزیز ممنون که این فرصت رو در اختیارمون گذاشتید، دوستان عزیز میتونید نسخه اندروید فروشگاه مبیت رو از طریق این لینک دانلود کنید ، نسخه ios اپلیکیشنشون هم داره مراحل پایانی خودشو طی میکنه و به زودی منتشر خواهد شد . دوستان عزیز حتما نظراتتون رو در مورد گپ و گفت با ما در میون بزارید تا برای بهتر شدن این برنامه از کامنت های شما استفاده کنیم .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
قسمت دوازدهم گپ و گفت | اشکان اهرابی از SnappQ
قسمت یازدهم گپ و گفت | گفت و گو با علیرضا گودرزی
قسمت دهم گپ و گفت | مهدی خسروی از دیجیاتو
قسمت نهم گپ و گفت | مینا ربطی متخصص داده کاوی
قسمت هشتم گپ و گفت | مهرنوش دشتی از تیم ایوند
قسمت هفتم گپ و گفت |گفت و گو اکوموتیو با تیم reactapp
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من به عنوان کاربری که از مبیت خرید کردم به هیچ عنوان ازشون راضی نیستم. توضیحاتی که در سایتشون دادند و محصولی که برای من فرستادن اصلا تطابق نداره و به هیچ عنوان پاسخگو نیستند و محصول منو مرجوع نکردند.
ممنون از تنوع سوال ها ، گپ و گفت رو ادامه بدید
فقط یه انتقاد داشتم لطفا سوال های فنی رو بیشتر کنید تا بتونیم از تجربه های بچها بیشتر استفاده کنییم
سلام ممنون که کامنت میزارید ، ممنون از انتقادتون ، اره حتما ولی باید این مساله رو در نظر بگیریم که نمیتونیم نوشته رو زیاد طولانی کنیم چون بازخورد ی که از کاربران میگیریم اینطور نشون میده که تمایل زیادی به نوشته های طولانی ندارند مرسی که انتقاد و نظرتون رو به ما منتقل میکنید
گپ و گفت فوق العادس ، انتقال تجربه خیلی خیلی خوبه و من ازتون ممنونم ، اپشون بررسی کردم خیلی مشابه بود به نظر من البته و سوال هاتون مخصوصا در مورد ریداکس خیلی خوب بود با تشکر
سلام امیدوارم حالتون خوب باشه، خیلی ممنون از انرژیتون