قسمت هشتم گپ و گفت | مهرنوش دشتی از تیم ایوند

خب به هشتمین قسمت از گپ و گفت رسیدیم ، قسمت قبل کمی متفاوت بود و گفت و گو تیم خودمون رو با اکوموتیو منتشر کردیم ، اما در این قسمت از گپ و گفت قراره با مهرنوش دشتی عزیز ، از برنامه نویس های ایوند گفت و گویی داشته باشیم . حتما با ایوند آشنایی دارید و احتمالا برای ثبت نام در رویداد های زیادی به سرویسشون مراجعه کردین ، در ادامه این پست ، گفت و گو من و مهرنوش دشتی ، در مورد جاوااسکریپت ، ری اکت (react) و مسائلی از این حوزه رو میخونید .
مهرنوش جان سلام، ممنون میشم خودت رو به کاربران سایتمون معرفی کنی تا بیشتر با خودت و حوزه فعالیتت آشنا بشن .
سلام،مهرنوش دشتی هستم ، برنامه نویس فرانت اند شرکت ایوند .من برنامه نویسی رو از دانشگاه و برنامه نویسی حوزه وب رو از سال دوم شروع کردم .از اون زمان بیشتر وقتم رو روی یادگیری تکنولوژی های فرانت اند گذاشتم و هر روز هم بیشتر این فیلد رو دوست دارم .با کمک بقیه اعضای تیم ایوند سعی می کنیم شما به عنوان کاربر تجربه بهتری داشته باشید و برای این منظور از تکنولوژی های جدید استفاده میکنیم تا سرعت و راحتی سرویسمون در بالاترین حد ممکن باشه
خیلی دوست دارم نظرت رو در مورد دنیای برنامه نویسی و بازارکار این حوزه بدونم؟
حتما ، دنیای برنامه نویسی توی سال های گذشته پیشرفت های خیلی زیادی داشته .به طور مثال توی مدت گذشته Web Assembly استاندارد شده و این باعث میشه تکنولوژی های فرانت اند خیلی پیشرفته تر میشن .مثلا ورود زبان های تخصصی تر یا با استاندارد لایبرری بهتر برنامه نویسی فرانت اند برای اپلیکیشن های خاص میتونه خیلی راحت تر بشه.
من اینطور فکر میکنم که بازار کار برنامه نویسی هر روز برای برنامه نویس ها بهتر میشه .شرکت های کامپیوتری هر روز بیشتر میشن و شرکت هایی که به صورت تخصصی روی تکنولوژی های کامپیوتری کار نمیکنن هم به برنامه نویس برای کارهای مختلف نیاز پیدا میکنن .ولی از اونجایی که دانشگاه ها و سازمان های مختلف برنامه نویس های کافی تربیت نمیکنن کمبود برنامه نویس همیشه قابل حسه .این برای برنامه نویس ها خیلی خوبه که آپشن های کار زیادی دارن ولی در عمل یک مشکل اساسی در سطح دنیا در حال بوجود اومدنه و اون هم اینکه شغل هایی که واقعا تخصصی هستن نیروی کار کافی ندارن.
بهتر از من میدونی که این روزها جاوااسکریپت خیلی محبوب شده، خیلی خوب میشه که نظرت رو در مورد جاوااسکریپت باهامون در میون بزاری.
جاوااسکریپت از وقتی الکترون برای دسکتاپ و ابزارهایی مثل کوردوا و بعدش ری اکت نیتیو برای موبایل وارد شدن و از وقتی nodejs به وجود اومد توانایی ایجاد برنامه برای هر پلتفرمی رو به دست آورد .سال گذشته شرکت های زیادی سعی کردن از جاوااسکریپت در جاهای مختلف بهره ببرن و تعدادی هم موفق به این کار شدن . ولی بعد از اینکه این شور شوق از بین رفت جایگاه جاوااسکریپت ثابت تر شد و الان بیشتر به سمت کامل تر شدن و پایدارشدن حرکت میکنه ، به نظرم در آینده جاوااسکریپت و فریمورک ها و لایبرر های مختلفش برای استفاده در محیط های مختلف کامل و کامل تر میشن و این به شرکت هایی که میخوان تیم های تماما جاوااسکریپت داشته باشن کمک میکنه .
حالا که در مورد جاوااسکریپت صحبت کردیم به عنوان یک فرانت اند دولوپر نظرت در مورد ری اکت چی هست ؟
ری اکت در حال حاضر به نظرم بهترین فریم ورکیه که برای توسعه وب وجود داره .البته این صرفا نظر منه چون من مدت زیادی با این فریم ورک کار میکنم .نکاتی که ری اکت رو برای من جذاب میکنه اینه که لیبرری های زیادی اطراف ری اکت وجود دارن، آموزش ها و مقالات زیادی براش هستن .علاوه بر همه اینا،ری اکت برای پروژه های کوچک و بزرگ استفاده های خیلی زیادی داره. میشه از ری اکت در همه ابعاد به اشکال مختلف استفاده کرد .مثلا یه پروژه ری اکت کوچک رو یه برنامه نویس میتونه مدیریت کنه و از طرفی برای شرکت های بزرگ تر میشه از همون نرم افزار کوچک که الان خیلی حرفه ای شده استفاده کرد .این تغییر اندازه باعث میشه هزینه توسعه برای شرکت کمتر باشه و برای برنامه نویس ها هم این بزرگ تر شدن پروژه دردسر کمتری داره.
سوالی که در خیلی از پست هامون و یا تالار گفتمان دیده میشه اشاره کاربران به بحث سئو هست، بعضی ها معتقد هستند که وب سایت هایی که با ری اکت پیاده سازی شدند از لحاظ سئو دچار مشکل میشن،به نظرت اصلا پایه و اساس این سوال درسته ؟
بحث سئو برای وب اپ ها بحث تازه ای نیست .مشکلی که در گذشته نه چندان دور وجود داشت این بود که موتورهای جستجو ، مخصوصا گوگل ، برای ایندکس کردن صفحات کد html رو کرال میکردن و علاوه بر اطلاعاتی که در html به دست می آوردن ، از اطلاعات دیگه برای ایندکس کردن صفحه استفاده میکردن ، این برای وب اپ ها مشکل ایجاد میکرد چون عموما وب اپ ها توی فایل های html شون اطلاعات خاصی ندارن . برای رفع این مشکل تکنولوژی های server side rendering بهبود پیدا کردن . در حال حاضر برای اینکه توی تمام موتورهای جستجو کرال کردن راحت باشه ما از این تکنولوژی ها استفاده میکنیم که به خوبی برای ری اکت هم پشتیبانی میشن و این اجازه میده که صفحاتی که برای کاربر میفرستم برای موتور های جستجو هم قابل فهم باشه . این کار یه خوبی دیگه هم داره و اونم اینه که رندر اولیه نیاز به پروسه زیادی نیست ، هر چند در حال حاضر دیگه نیازی به انجام این کارها نیست چون گوگل و بعضی دیگه از موتور ها وب اپ ها رو هم با دقت زیادی میتونن کرال کنن .
بعد از مدت ها کارکردن با ری اکت ، احتمالا یک سری چالش ها داشتی و بهشون برخورد کردی ، لطفا درر مورد اونها برامون بگو.
کار کردن با ری اکت عمومان چالش زیادی برای ما نداشته .اکثر مشکلاتی که بوجود میان مربوط به نگهداری و کنترل دیپندنسی های پروژه ست .اکوسیستم فرانت اند همیشه در حال به روزرسانیه و این باعث میشه که وقتی از تکنولوژی جدیدی میخوایم استفاده کنیم باید دیپندنسی های دیگه رو هم به روزرسانی کنیم و این همیشه مشکل زیادی ایجاد میکنه.
حالا کمی از دنیای برنامه نویسی فاصله بگیریم،تو در یک تیم شناخته شده و خیلی خوب داری فعالیت میکنی،به نظرت فعالیت در تیم های بزرگتر و شناخته شده نیازمند چه شاخص هایی هست؟
کار کردن تو تیم های بزرگ تر نیازمند توانایی کار تیمی و دقیقه .این به این معنی نیست که تیم های کوچک تر نیازی به این توانایی ها ندارن ولی ناتوانی توی این زمینه ها تو تیم های بزرگ تر باعث گیجی توی کل شرکت میشه و مشکلت خیلی زیادی ایجاد میکنه.در کنار داشتن تخصص ، روحیه انجام کار تیمی ، روحیه انتقاد پذیری و داشتن پشتکار اهمیت زیادی داره .
سوالی هست که من نپرسیده باشم یا موضوعی که تمایل داشته باشی در موردش برامون بگی؟
نه ، موضوع خاص دیگه ای به ذهنم نمیرسه ،از تیم خوب ری اکت اپ ممنونم که این فرصت رو در اختیار من قرار دادن.
مهرنوش دشتی عزیز خیلی ممنون که زمانتو در اختیارمون گذاشتی ، کاربران عزیز reactapp میتونید از طریق اینستاگرام و لینکدین با خانوم دشتی در ارتباط باشین ، همچنین نظرتون رو در مورد اینکه گپ و گفت رو به صورت صوتی ادامه بدیم برامون کامنت کنید .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
قسمت دوازدهم گپ و گفت | اشکان اهرابی از SnappQ
قسمت یازدهم گپ و گفت | گفت و گو با علیرضا گودرزی
قسمت دهم گپ و گفت | مهدی خسروی از دیجیاتو
قسمت نهم گپ و گفت | مینا ربطی متخصص داده کاوی
قسمت هفتم گپ و گفت |گفت و گو اکوموتیو با تیم reactapp
قسمت ششم گپ و گفت | مسعود صدری و فرانت کست
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون و خسته نباشید
اشتراک گذاری راهای ارتباطی خیلی خوب بود ، من تازه با گپ و گفت اشنا شدم
اما به نظرتون بهتر نیست سوال های فنی تون بیشتر باشه مخصوصا مربوط به ری اکت و ری اکت نیتیو
ممنون از شما ، همونطور که گفتم اگه متن هارو طولانی کنیم استقبال خوبی نمیشه و طبیعتا کاربر هم خسته میشه ، انشالله با انتشار فایل های صوتی این مشکل برطرف خواهد شد ، ممنون از پیشنهاد هاتون ، حتما قسمت های قبلی رو هم مطالعه کنید
گپ و گفت یه حرکت خیلی خوب از طرف سایتتون بود ، تشکر میکنم از خانم دشتی ، اما در مورد فایل صوتی به نظرتون خیلی کوتاه نمیشه ؟
البته من خودم طرفدار پادکست هستم
محمد حسین عزیز ممنون بابت کامنتت ؛ این نکته رو بگم که طبیعتا فایل صوتی طولانی تر هست زمانش ، ما نمیخوایم با طولانی شدن نوشته هامون در گپ و گفت کاربرانمون خسته بشن و سعی داریم یک سری سوال خاص رو بپرسیم تا یک نوشته جمع و جور بشه اما در تهیه فایل صوتی قطعا طولانی تر خواهد بود ، البته هنوز در حال بررسی هستیم برای عملی کردن این موضوع ، ممنونم ازت