آشنایی با Adobe XD

رابط کاربری و تجربه کاربری دو موضوع مهم هستند که سعی میکنیم در نوشته های بلاگمون بیشتر به اون ها بپردازیم .در نوشته قبلی چند نکته تجربه کاربری در مورد فرم های ثبت نام و ورود رو مطرح کردیم. اما توی این نوشته قراره در مورد یک نرم افزار فوق العاده تو این حوزه صحبت کنیم . Adobe XD یک نرم افزار خیلی خوب و کاربردی و البته رایگانه که این روز ها با توجه به آپدیت های خوبی که داره محبوبیتش خیلی بیشتر از قبل شده .
adobe experience design یا همون XD سال 2017 منتشر شد تا همه علاقه مندان به حوزه ui/ux از این ابزار فوق العاده به راحتی بتونند استفاده کنند . خب xd رو میشه بر روی مک هم نصب کرد گرچه افرادی که از مک استفاده میکنند معمولا با sketch کار میکنند . در حال حاضر یعنی july2019 نرم افزار Adobe XD با توجه به اپدیت هایی که منتشر کرده به یک نرم افزار جامع و کامل تبدیل شده .
حتما با اکثر نرم افزار های adobe آشنایی دارید ، میتونم بگم از بهترین مزیت های ادوبی ایکس دی پشتیبانی از فایل های فتوشاپ و Illustrator هست . در نظر بگیرید مثلا یک آیکون رو در Illustrator دارید طراحی میکنید ، این امکان رو دارید که خیلی راحت اون رو کپی و در ایکس دی پیست کنید !! این یه امکان فوق العاده جذابه . تمام لایه و … کپی میشن و خب این امکانات به طراح های رابط کاربری کمک زیادی میکنه . زمانی که شما در حال طراحی رابط کاربری یک اپلیکیشن موبایل یا یک وب سایت هستید و با توجه به نیازتون خیلی راحت بین سه نرم افزار Photoshop، Illustrator و Adobe xd جابه جا میشید علاوه بر کاربردی بودن حس فوق العاده راحتی رو بهتون منتقل میکنه . در ادامه یک animate زیبا رو که در xd پیاده سازی شده میبینید .
در این نرم افزار شما دو بخش Design و Prototype رو دارید . در دیزاین میتونید خیلی راحت آرت برد های خودتون رو داشته باشید و طراحی های دلخواهتون رو انجام بدید . در پروتوتایپ هم خیلی جذاب میتونید صفحاتتون رو به هم متصل کنید و از انیمیشن های فوق العاده ای هم استفاده کنید . مثلا با کلیک کردن بر روی عکس هر کاربر وارد صفحه پروفایل میشید و تمامی این جابه جایی ها بین صفحات رو خیلی راحت با یک اتصال ساده انجام میدید .
شما زمانی که میخواد یک پروژه رو پیاده سازی کنید و تحویل کارفرما بدید میتونیید خیلی راحت اون رو در ایکس دی پیاده سازی کنید و بر روی تمامی مسائل با کارفراماتون به توافق برسید سپس طرح رو در اختیار تیم فنی قرار بدید تا اون رو پیاده سازی کنند . پروتوتایپ در ایکس دی یه مزیت خیلی خوب به حساب میاد که کاملا میتونه بین شما و محصول ارتباط برقرار کنه .میتونید از سرویس کلاد ادوبی استفاده کنید ، پروتوتایپ سرویسی رو که پیاده سازی کردید رو خیلی راحت و البته رایگان در قالب یک لینک در دسترس کارفرما قرار بدید . در ادامه میبینید که میتونیم در پروتوتایپ ایکس دی کار کنیم .
جالب تر اینکه شما میتونید یپش نمایش طراحی اپلیکیشینی که انجام دادید رو روی موبایلتون داشته باشید که با استفاده از اکانتتون در creative cloud این قابلیت هم شدنی هست .
شما میتونید به ui kit ها به راحتی دسترسی داشته باشید و اون ها رو برای سیستم عامل های مختلف دانلود کنید و در برنامه هاتون استفاده کنید . پلاگین ها هم در ایکس دی که در اپدیت جدید اضافه شدن خیلی کاربردی و باحال هستن . شما علاوه بر منو پلاگین میتونید پلاگین های خودتون رو هم توسعه بدید . تعداد خیلی زیادی پلاگین برای ایکس دی داریم که در صفحه پلاگین های این نرم افزار در اختیار شما قرار میگیره و به راحتی میتونید از اون ها استفاده کنید .اگر هم علاقه مند به توسعه پلاگین هستید میتونید از این لینک که توسط ادوبی منتشر شده بیشتر در این مورد اطلاعات به دست بیارید .
البته به زودی یک دوره جامع و پروژه محور Adobe xd هم در سایت منتشر خواهد شد ، اگه با اسکچ هم تجربه کار کردن رو داشتید حتما در کامنت ها تجربه های خودتون و دلایل استفادتون از ایکس دی و اسکچ رو بیان کنید .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
8 پلاگین کاربردی فیگما
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
آغاز فصلی نو در reactapp | روایتی جدید در کنار شما
تفاوت طراح رابط کاربری و برنامه نویس فرانت اند
تحلیل SWOT چیست ؟ و چگونه به رشد کسب و کار ما کمک میکند ؟
6 زبان برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2021
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود . خیلی کیف کردم باهاش.
دمتون گرم
همینطور هست واقعا ، ممنون بابت کامنتتون
دم شماهم گرم !!
من هم تجربه کار با اسکچ رو دارم و هم ایکس دی ، درسته که اسکچ یه سری چالش هایی مثل بحث مالی رو داری اما پلاگین های زیاد و واقعا کاربردی داره. تو این بازه ای که با ایکس دی کار میکنم (به دلیل اینکه اومدم سمت ویندوز) خیلی راضیم خیلی راحته به نظرم . در کل ابزارهای فوق العاده ای هستند هر دو
همینطوره پیمان جان ، البته که تعصب بر روی ابزار ها تقریبا میشه گفت کار اشتباهی هست و بیشتر تمرکز به عنوان یک طراح رابط کاربری باید بر روی مهارتش باشه ، ممنون که تجربت رو باهامون به اشتراک گذاشتی