دستور شرطی if…else در جاوا اسکریپت (JavaScript)


در این مقاله ما به آموزش دستور شرطی if…else در جاوا اسکریپت خواهیم پرداخت. در جاوا اسکریپت (JavaScript) برای تصمیمگیری یا مقایسه بین دو متغییر میتوانیم از if-statement استفاده کنیم.
اگه علاقه مند بودید میتونید محتوای این مقاله روهم در ویدئو زیر ببینید.
ساختار کلی if…else :
ساختار کلی if…else به صورت زیر است :
if (شرط یا شروط) {
درصورتی که شرط یا شروط برقرار باشد دستورات داخل بدنه if اجرا میشود.
} else {
در صورتی که شرط یا شروط برقرار نباشد دستورات داخل بدنه else اجرا میشود.
}
مثال :
برای کار با if-statement ابتدا یک متغییر تعریف میکنیم و به آن مقدار میدهیم به صورت زیر :
1 2 3 4 5 6 |
let number = 10; if(number === 10){ document.write('<h3>My number equal 10</h3>') }else{ document.write('<h3>My number not equal 10</h3>') } |
در مثال بالا مقدار number را 10 قرار میدهیم و با استفاده از if چک میکنیم که آیا number با 10 برابر است یا نه که درصورت برابر بودن عبارت “My number equal 10” در صفحه نمایش داده میشود و در صورت برابر نبودن عبارت “My number not equal 10” در صفحه نمایش داده میشود.
خروجی: در این مثال با توجه به مقدار number عبارت “My number equal 10” نمایش داده میشود (مطابق تصویر ):
مثال:
با استفاده از if…else میخواهیم زوج یا فرد بودن یک عدد را تعیین کنیم :
1 2 3 4 5 6 |
let x = 6; if(x%2 === ){ document.write('<h3>Even number</h3>') }else{ document.write('<h3>Odd number</h3>') } |
در مثال بالا زوج یا فرد بودن x را بررسی میکنیم برای این کار باقیمانده x بر 2 را محاسبه میکنیم که اگر برابر صفر شد x یک عدد زوج درغیر این صورت x یک عدد فرد خواهد بود. خروجی در این مثال با توجه به مقدار x میتوان گفت که یک عدد زوج است (مطابق تصویر ):
همچنین در جاوا اسکریپت میتوان چند if…else را داخل یکدیگر یا تودرتو به کار ببریم. به عنوان مثال :
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |
let y = 5; if(y > ){ document.write('<h3>Positive number</h3>') if(y%2 === ){ document.write('<h3>Even number</h3>') }else{ document.write('<h3>Odd number</h3>') } }else if(y < ){ document.write('<h3>Negative number</h3>') }else{ document.write('<h3>number equal 0</h3>') } |
در مثال بالا اگر مقدار y بزرگتر از صفر باشد عبارت “Positive number” نمایش داده میشود و همچنین با استفاده از یک if…else زوج یا فرد بودن y را بررسی میکند اما اگر مقدار y کمتر از صفر باشد تنها عبارت “Negative number” نمایش داده میشود در غیر این صورت زمانی که y نه مثبت و نه منفی است مقدار آن صفر خواهد بود.
خروجی : در این مثال با توجه به مقدار y عبارات “Positive number” و “Odd number” در صفحه نمایش داده میشود (مطابق تصویر ):
در جاوا اسکریپت جتی میتوان به جای استفاده از چند if…else تودرتو از یک if با دو یا چند شرط استفاده کنیم. به عنوان مثال :
1 2 3 4 5 6 |
let z = -1; if(z > && z%2 === ){ document.write('<h3>Positive and Even number</h3>') }else{ document.write('<h3>Negative and Odd number</h3>') } |
در مثال بالا اگر مقدار z مثبت و باقیمانده آن بر 2 برابر صفر باشد عبارت “Positive and Even number” در صفحه نمایش داده میشود در غیر این صورت عبارت “Negative and Odd number” نمایش داده میشود.
خروجی : در این مثال با توجه به مقدار z عبارت “Negative and Odd number” نمایش داده میشود (مطابق تصویر ):
مثال :
1 2 3 4 5 6 7 8 |
let hour = 10; if(hour>=6 && hour<12){ document.write('<h3>Good Morning</h3>') }else if (hour>=12 && hour<18){ document.write('<h3>Good Afternoon</h3>') }else{ document.write('<h3>Good Evening</h3>') } |
در مثال بالا با توجه به مقدار hour صبح یا ظهر یا عصر بودن را چک می کنیم. اگر مقدار hour بزرگتر یا مساوی 6 و کمتر از 12 باشد عبارت “Good Morning” در غیر این صورت اگر مقدار hour بزرگتر یا مساوی 12 و کمتر از 18 باشد عبارت “Good Afternoon” و در غیر این صورت عبارت “Good Evening” در صفحه نمایش داده میشود.
خروجی : در این مثال با توجه به مقدار hour عبارت “Good Morning” نمایش داده میشود (مطابق تصویر ):
نکته : این مقاله قسمتی کوچیکی از آموزش مقدماتی تا پیشرفته جاوا اسکریپت (کاملا پروژه محور) بود. که اگه علاقه مند بودید میتونید از اینجا ویدئو های پیش نمایش و پروژه های این دوره رو ببینیدو در این دوره ثبت نام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید