عادت بد برنامه نویسان | قسمت دوم


در قسمت قبلی ، 10 مورد از عادت های بدی که بین برنامه نویس ها رایج هست رو مطرح کنیم و در موردشون صحبت کردیم . در این پست قراره که چند مورد دیگه از این رفتار ها و عادت های بد که بین بعضی از برنامه نویس ها وجود داره رو بررسی کنیم .
خب اولین مورد از قسمت دوم این عادات بد رو ناامیدی در بر میگیره . طبیعتا شماهم تا به حال در کد هاتون با باگ های پیچیده و دردسر هایی از این نوع رو به رو شدید و ممکنه راه های زیادی رو برای برطرف کردن اون امتحان کنید . طبیعتا بعد از امتحان کردن چندین راه و به به جواب نرسیدن ناامیدی و یاس به سراغتون میاد که خب اینجا تفاوت انسان موفق و شکست خورده (برنامه نویس موفق یا شکست خورده ) مشخص میشه . ناامیدی از بزرگترین چالش هایی هست که به سراغ برنامه نویس ها میاد . ممکنه یه باگ ساده باعث بشه شما از هدفتون یا انجام پروژتون پا پس بکشید و یک ضربه روحی بزرگ براتون باشه .
دومین مورد ، اگه به مشکل و چالشی بر میخورید سعی کنید اول اون مورد رو حل کنید و بعد به سراغ ادامه ماجرا برید . پشت گوش انداختن و گفتن اینکه بعدا درستش میکنم باعث یک سری دردسر در آینده میشه و حتی ممکنه یه باگ خیلی ساده به فراموشی سپرده بشه در حالی که بعدا موقع اجرای پروژه دردسر ایجاد کنه و زمان زیادی رو فقط برای پیدا کردنش از شما بگیره .
مورد بعدی ، همیشه غلط های املایی یک طرف داستان باگ های دنیای برنامه نویسی بودن ، همونطور که خیلی ها بر روی یک زبان برنامه نویسی تعصب دارن ، عده ای هم تعصب بیهوده ای بر روی یک ide پیدا میکنند . سعی کنید ide های مختلف رو تست کنید و متناسب با کاری که انجام میدید یک مورد رو برای خودتون امتحان کنید ، من فکر میکنم vsc میتونه یکی از بهترین ها باشه ، شماهم حتما تستش کنید .
چهارمین مورد ، برای یک برنامه نویس ، آینده نگری در پروژه یکی از ملزومات کارش به حساب میاد . پروژه ای که شروع کردید شاید قرار نباشه همیشه در یک سطح بمونه ، با بزرگ تر شدن اون کسب و کار ، پروژه شماهم بزرگتر میشه و کاربران بیشتری از اون استفاده میکنند . خیلی از تکنولوژی ها و زبان ها شاید برای یک تعداد مشخص از کاربران پاسخگو باشن اما با بزرگتر شدن پروژه و افزایش تعداد یوزر ها به مشکل بخوره . یکی از عادت های بد بعضی از دولوپر ها این هست که به هیچ عنوان نسبت به آینده پروژه ای که انجام میدن دید روشنی ندارند . البته این مورد در پروژه های مختلف متفاوت هستش و شاید بعضی از پروژه ها تا همیشه در یک سطح بمونن .
مورد پنجم در هر کاری دیده میشه و صرفا اختصاصی به برنامه نویس ها نداره ، عدم اعتماد به نفس یکی از بزرگترین چالش ها شخصی به حساب میاد که حتی میتونه بر روی تیم هم تاثیراتی بزاره . اگه در بعضی از دورهمی های برنامه نویس ها حضور پیدا کنید حتما دیدید بعضی ها یک سری اطلاعات و اصطلاحات تخصصی به کار میبرن و خب تعدادی با شنیدن این اصطلاحات و یا نحوه صحبت کردن دوستانشون خیلی ساده خودشون رو میبازن و به کل ساکت میشن . نداشتن اعتماد به نفس یک معضل خیلی مهم به حساب میاد که حتما بر روی زندگی شخصیتون هم تاثییر میزاره . اگه یک برنامه نویس هستید و فکر میکنین با این مشکل روبهرو هستید حتما به دنبال راه حل باشید چون چالش ها و دردسر های زیادی سر راهتون قرار میگیره .
هیچکس نمیتونه اهمیت کامنت گذاری در کد هارو منکر بشه ، قبلا هم یک پست در مورد اهمیت کامنت گذاشتن در کد ها منتشر کردم ، اما بعضی ها به قدری به این کار عادت میکنن که کامنت گذاریشون فقط باعث گیجی و سردرگمی بیشتر میشه . شما قرار نیست برای هر کار ساده ای یک کامنت بزارید .بله قطعا کامنت گذاشتن هم برای خودتون و هم برای افرادی که کد هاتون رو بعد از شما میخونن خیلی مفید و کاربردیه اما واقعا لازم نیست زمانی که یک متغییر خیلی ساده هم تعریف میکنید کامنت بزارید !
هفتمین مورد رو میشه علاوه بر یک عادت یک عدم آگاهی هم به حساب آورد . خیلی از دولوپر ها هنوز بین اصطلاحات رایج زبان برنامه نویسی که باهاش کار میکنند سردرگم هستند ، یا کلا با اصطلاحاتی که وجود داره آشنایی ندارن . بعضی ها بعد از مدت ها کد زنی هنوز تفاوت بین فریمورک و پلتفرم و امثال این موارد رو نمیدونن! یکی از عادت های بدی که وجود داره این هستش که مطالعه کافی و لازم رو ندارن و خیلی از اطلاعات پایه رو نمیدونن .
هشتمین مورد ، شما به عنوان یک برنامه نویس فقط لازم نیست که در کد زدن مهارت داشته باشید ،با افزایش مهارت هاتون شما ممکنه به عنوان یک مدیر فنی در یک کمپانی مشغول به کار بشید . طبیعتا نحوه مدیریت یک تیم فنی ، نحوه ارائه فعالیت هاتون به مدیران شرکت و ارتباط گرفتن با اونها همه مهارت هایی غیر از کد زدن رو لازم داره که شما باید در کنار حرفه اصلی خودتون بر روی این موضوعات هم کار کنید .
حتما از کارهایی که انجام میدید و کد هایی که میزنید برای پروزتون و یا حتی پروژه ای که به اتمام هم رسیده یک نسخه پشتیبان تهیه کنید . یکی از عادت های بدی که بعضی ها دارند عدم توجه به این موارد هستش که خب ممکنه در آینده دردسر های زیادی هم براشون ایجاد کنه .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه از ماژول های نیتیو Android و IOS در React Native استفاده کنیم؟
تفاوت توسعه برنامه های android و ios
بهترین زبان های برنامه نویسی برای هوش مصنوعی
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
تفاوت for in و for of
بهترین فریمورک های UI برای استفاده در 2021
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله بسیار جالب و مفیدی بود به شخصه سعی میکنم هر روز یکی از این موارد رو از خودم خارج نم :)))
سلام ، خیلی ممنون ، عالی میشه