چگونه برنامه نویسی را شروع کرده و در آن حرفهای شویم؟


برای شروع برنامه نویسی چه کار کنیم؟ این سؤال از دغدغههای همیشگی خیلیها است.
برنامه نویسی که این روز ها به یکی از مهم ترین و گران ترین شغل ها به واسطه کسب و کارهای نوین در همه جای دنیا تبدیل شده، چالشها و استانداردهای خودش را دارد. نه به آن سختی است که از آن بترسید و جا بزنید، و نه به آن آسانی که هفته دیگر تبدیل به یک برنامه نویس افسانهای شوید. پس با ما همراه باشید تا شما را با نحوه شروع کردن آن آشنا کنیم.
مسیرتان را مشخص کنید
“بهترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری چه زبانی است؟” اگر این سوال را از یک متخصص بپرسید، آنها پاسخی مشابه این خواهند داد: “اول هدفت رو مشخص کن.” اما در واقعیت “بهترین یا بدترین زبانی” وجود ندارد! به یاد داشته باشید؛ براساس هدفتان معمولا دو، سه زبان از زبان های برتر آن حوزه هستند که میتوانید هرکدام که مد نظرتان بود انتخاب کنید.
اگر قصد دارید در حوزه وب کار کنید در حوزه فرانت اند شامل Java Script , CSS , HTML و کتابخانه های قدرتمندش و زبان های بک اند شامل Asp.NET , Python , Node.js , PHP و … هستند. در حال حاضر React js که یک کتابخونه جاوااسکرسپت هست که در بین برنامه نویس ها بسیار محبوب شده است. با استفاده از React می توانید وب اپلیکیشن های قدرتمندی را توسعه دهید.
این مقاله را حتما بخوانید: react js چیست
و چرا این روزها ReactJS محبوبیت زیادی پیدا کرده؟
و همچنین در حوزه موبایل گزینه هایی مثل جاوا ، کاتلین ، ری اکت نیتیو و … در پیش رو دارید .
از آموزشهای پایه برای انواع زبانها شروع کنید. اگر هنوز زبان مورد نظرتان را پیدا نکردهاید از طریق سایتهای آموزشی چند زبان مختلف را امتحان کنید. نسبت به هر زبانی که احساس بهتری داشتید آنرا برای مدتی انتخاب کنید تا ببینید آیا زبان مورد علاقه تان است یا نه.
خود را به یک زبان محدود نکنید. چندین زبان برنامهنویسی وجود دارد که همگی کاربردهای متفاوتی دارند. اگر میخواهید به عنوان برنامهنویس کار کنید، حتما باید بیش از یک زبان بدانید.
زمانی که به راحتی در اولین زبان خود کدنویسی کردید، یک زبان دوم را یاد بگیرید. بسیاری از برنامه نویسها، با یادگیری زبان های مختلف، به شانس موفقیت خود در این زمینه کمک می کنند زبانهای دوم یا سوم آنها معمولا مکمل یکدیگر هستند و به آنها اجازه میدهد تا برنامههای پیچیده و جالب تری را توسعه دهند. زمانی که از اولین زبان خود درک خوبی پیدا کردید، ممکن است زمان شروع یادگیری یک زبان جدید باشد.
احتمالا متوجه خواهید شد که یادگیری زبان دوم بسیار سریعتر از زبان اول است. هرچه حرفهایتر شوید زبانهای بعدی را سادهتر یاد میگیرید.
از کجا شروع کنیم؟
مفاهیم اصلی زبان را یاد بگیرید. بسته به زبانی که انتخاب میکنید مفاهیم اصلی آنها هم متفاوت خواهد بود، همه زبانهای برنامهنویسی مفاهیمی بنیادینی مانند متغیرها، توابع و داده های ورودی دارند که برای ساختن برنامههای مفید ضروری هستند. یادگیری و تسلط بر این مفاهیم حل مشکلات را سادهتر کرده و کد قوی و کارآمدی را ایجاد خواهد کرد.
در دانشگاه IT بخوانید. اگرچه الزامی نیست، اما یک دوره چهار ساله در یک دانشگاه میتواند شما را در معرض انواع زبانهای مختلف قرار دهد، همچنین به شما کمک میکند تا با متخصصان و سایر دانشجوها ارتباط داشته باشید. این روش مطمئنا برای همه مناسب نیست و بسیاری از برنامهنویسهای موفق هرگز در رشته IT تحصیل نکردهاند.
به کلاسهای آموزشی خوب بروید. بسیاری از دانشگاهها، آموزشگاههای محلی و مراکز اجتماعی کلاسها و کارگاههای آموزشی برگزار میکنند که شما میتوانید در آنها ثبتنام کنید. این میتواند برای برنامه نویسان تازه کار مفید باشد چون شما میتوانید از یک برنامهنویس با تجربه و همچنین شبکه سازی با سایر برنامه نویسان محلی از آنها کمک بگیرید.
از ویدیوها یاد بگیرید. یادگیری از دورههای آموزشی ویدیویی برای شما زمان میخرند. به جای آنکه در مدت یک سال خودتان پراکنده یاد بگیرید، این دورهها خیلی سریع تر اصول و ترفندهای کدنویسی را به شما خواهند آموخت. فهرستی از از دوره های خوب که توسط مدرسین با تجربه تدریس می شوند تهیه کنید و مرتب آموزشها و مطالب آنها را بخوانید یا مشاهده کنید.
کتاب بخوانید. هزاران کتاب آموزشی برای هرجور زبان برنامهنویسی که فکرش را بکنید وجود دارد. کتاب های مرجعی که حاوی مثال های خوبی هستند را پیدا کنید و حتیالمقدور آنها را خریداری کنید. مثال هایی را از کتاب پیدا کنید و آنها را در کد ادیتور تان تمرین کنید. سعی کنید مثالها را تغییر دهید و برنامههای مختلف بسازید.
نکاتی که باعث موفقیتتان میشوند
هدف تعیین کنید. با تنظیم اهداف دستیافتنی اما چالش برانگیز، شما قادر خواهید بود که مشکلات را حل کرده و به راهحل برسید. سعی کنید به یک برنامه کاربردی فکر کنید. با چیزهای ساده شروع کنید، مانند برنامهای برای ماشینحساب یا تبدیل واحد پول سپس کارتان را به سمت چیزهای پیچیدهتر و یادگیری بیشتر در مورد زبان برنامهنویسی تان ادامه دهید.
کد روزانه. تسلط بر زبان برنامهنویسی بیش از همه زمان میبرد. حتی یک زبان ساده مانند Python، که ممکن است فقط یک یا دو روز طول بکشد سینتکس (نحوه اجرا دستورات زبان برنامه نویسی) آن را درک کنید، زمان زیادی میبرد تا واقعا متخصص شوید. مانند هر مهارت دیگری، تمرین کلید تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفهای است. سعی کنید هر روز حداقل مقداری وقت صرف کدنویسی کنید، حتی اگر فقط یک ساعت بین کار و شام باشد.
تنها کد نویسی نکنید، کدهای دیگران را هم بخوانید. اگر میخواهید نویسنده بزرگی شوید، باید زیاد بخوانید. در مورد برنامهنویسی نیز همین طور است، شما باید کدهای توسعه دهندگانی که بهتر از شما هستند را بخوانید. خواندن کد برنامه نویسان دیگر میتواند الهامبخش شما باشد و به شما کمک کند مفاهیمی را درک کنید که هنوز بر آن تسلط ندارید.
بسیاری از انجمن های برنامهنویسی به زبانها و یا حوزههای خاص اختصاص دارند. پیدا کردن و مشارکت در یک انجمن برای یادگیری شما شگفتی ایجاد میکند. شما به انواع منابع و ابزارهایی دسترسی خواهید داشت که میتوانند به شما در روند یادگیری تان کمک کنند. انجمنهای برنامهنویسی و انجمنهای آنلاین را برای زبان انتخابی تان بررسی کنید. دقت کنید که در بحث مشارکت داشته باشید و تنها پرسشگر نباشید. برای سوال هایتان از دیگران درخواست کمک کنید، اما خودتان هم فعال باشید، به دیگران کمک کنید و خودی نشان دهید.
با این کارها برنامه نویس بهتری میشوید
هرگز برنامه نویسی را متوقف نکنید. ملکوم گلدون در کتاباش به نام تافتههای جدابافته بیان میکند که برای تبدیل شدن به یک متخصص به 10 هزار ساعت تمرین و کار مداوم نیاز است. تسلط بر چیزی نیازمند فداکاری و صرف زمان است. شما با دو روز تمرین، برنامه نویس افسانهای نخواهید شد، اما اگر تمرکز کنید و به یادگیری ادامه دهید، ممکن است به یک متخصص در زمینه کاری خود تبدیل شوید.
یادگیری به تنهایی کافی نیست. تجربه کار واقعی، چیزی نیست که تنها با یادگیری و انجام پروژههای کوچک در خانه بدست بیاید. همزمان که مشغول یادگیری هستید در یک شرکت خوب کارآموزی کنید. کارآموزی شما را خیلی زودتر از فریلنسینگ یا کارکردن در خانه به سمت متخصص شدن هدایت میکند. چرا که کارفرماهای شرکتها از شما انتظارات بیشتری دارند همچنین کارکردن در کنار یک متخصص که بیشتر از شما میداند یادگیری شما را تسریع میکند.
انجام پروژه های فریلنسینگ. یک بازار بسیار بزرگ برای برنامه نویسان، به خصوص برای توسعه دهندگان اپلیکیشنهای موبایل وجود دارد. چند کار مستقل کوچک انجام دهید تا شما را برای پروژههای بزرگ آماده کند. همچنین میتوانید از پروژه های فریلنسینگ خود برای ایجاد نمونه کار و دریافت نظرات کارفرماها استفاده کنید.
حالا نوبت شماست، لطفا به ما و مخاطبان بگویید که در مسیر یادگیری برنامه نویسی چه تجربه هایی بدست آوردید و چطور سختی هارو پشت سر گذاشتید .
دیدگاهتان را بنویسید