Fuchsia سیستم عامل جدید گوگل


در این نوشته قراره نگاهی به آینده داشته باشیم و با سیستم عامل جدید گوگل یعنی Fuchsia آشنا بشیم. به خوبی میدونید که ما سیستم عامل های متفاوتی مثل اندروید و ios برای گوشی های هوشمند و ویندوز و لینوکس و … داریم. همینطور گجت های خاص هم ممکن هست سیستم عامل مختص به خودشون رو داشته باشند.
حالا گوگل که توسعه دهنده سیستم عامل قدرتمند اندروید هم هست در حال معرفی سیستم عاملی جدید به نام فیوشا هست که در ادامه بیشتر با اون آشنا خواهیم شد. میدونید که مهم ترین بخش یک سیستم عامل کرنل اون هست. کرنل مجموعه ای از نرم افزار های اصلی رو پوشش میده که سیستم عامل رو مدیریت میکنند.
این روز ها با وجود گجت های زیادی که وجود داره محدودیت های سیستم عامل ها کم کم آشکار میشه و به همین دلیل هم گوگل کم کم به این فکر افتاد تا سیستم عاملی جهانی رو در برنامه کار خودش قرار بده. قبلا مایکروسافت و اپل هم در تلاش بودن تا سیستم عامل های خودشون رو اونطور که میشه جهانی کنند اما تا به امروز میشه گفت لینوکس بهتر از همه این کار رو انجام داده. تا اونجایی که مشخص هست فیوشا میتونه یا داره تلاش میکنه که بتونه بر روی هر دستگاهی چه ساعت های هوشمند چه دستگاه های موبایل و کامپیوتر ها و حتی خودروها قابل اجرا باشه. میشه گفت قراره همه چی یکپارچه بشه و این اتفاق میتونه فوق العاده باشه.
سیستم عامل هایی مثل اندروید و … مبتنی بر هسته لینوکس هستند اما Fuchsia بر خلاف اون ها از ریز هسته Zircon (قبلا با نام Magenta شناخته میشده) استفاده میکنه که یک میتونه سیستم عاملی باشه برای انواع گوشی ها و گجت ها و … . سیستم عامل Fuchsia مثل اندروید و یا کروم متن باز هست و خب انتظاری که از این سیستم عامل وجود داره پشتیبانی از تمامی دستگاه ها، از تلفن های هوشمند تا سیستم های شخصی و … هست .
این سیستم عامل بسیار نوپاست و خب هنوز نمیشه خیلی زیاد و قطعی در مورد آینده اون صحبت کرد اما تا به اونجایی که ما اطلاع داریم در چند سطر بعدی جزییات این سیستم عامل رو بررسی میکنیم. میشه گفت فیوشا نسبت به سیستم عامل اندروید برتری قابل توجهی داره و خب شرکت های توسعه دهنده میتونند از این سیستم عامل برای بهبود ویژگی هایی که مبتنی بر دستیار گوگل است استفاده کنند.
اگر بخواهیم در مورد رابط کاربری فیوشا صحبت کنیم میشه گفت که بر پایه متریال دیزاین طراحی شده و از موتور Escher برای رندر استفاده میکنه. حتی کامپوننت ها، دکمه ها و .. به طور بسیار خوبی لایه بندی میشوند. اما قسمت شیرین فیوشا این هست که بر روی هر دستگاهی به خوبی کار کنه. زمانی که این اتفاق بیفته و از دستگاه های مختلفی پیشتیبانی کنه توسعه دهنده ها تلفن های هوشمند یک اتفاق فوق العاده رو در برابر خودشون میبینند. اون ها میتونند برنامه هایی رو بنویسند که بر روی چندین دستگاه اجرا بشه و به مشتریان خدمات ارائه بده.
طبیعتا گوگل برای آینده برنامه های مختلفی رو داره و به خوبی میدونه زمانی میرسه که اندروید محبوبیت خودش رو از دست بده و یا محبوبیت حال حاضر خودش رو نداشته باشه و این مورد یکی از دلایلی هست که بر روی سیستم عامل فیوشا کار میکنه.
خب شاید تا به اینجا کار شما هم مثل من کنجکاو شده باشید نگاهی به فیوشا بندازید و یا اون قبل از عرضه و یا تکمیل شدن بر روی سیستم خودتون اجرا کنید. پس بهتره نگاهی به کد های Fuchsia بندازید .
همچنین سایت توسعه دهندگان این سیستم عامل هم در دسترس هست که میتونید به آدرس https://fuchsia.dev/ سر بزنید و جزییات و دستور العمل هایی که در مورد فیوشا هست رو مطالعه کنید. این سایت به توسعه دهندگان در کار کردن با نسخه اولیه کمک میکنه و توسط خود گوگل هم به طور رسمی منتشر شده. تیم توسعه دهتده اندروید با انتشار یک فایل راهنما توانایی اجرای اپلیکیشن های اندروید رو تایید کردند. فیوشا از نسخه Android Runtime برای اجرای اپ های اندروید استفاده میکنه.
البته هنوز زمان مشخصی برای انتشار این سیستم عامل در نظر گرفته نشده اما چیزی که مشخص هست اینه که کسی نمیتونه قدرت سیستم عامل های لینوکس، مک و ویندوز رو نادیده بگیره اما خب گوگل به عنوان یک کمپانی قدرتمند و شناخته شده حتما سوپرایز بزرگی رو برای تمامی علاقه مندان به این حوزه در نظر گرفته علاوه بر اینکه وجود یک سیستم عامل جهانی میتونه به نفع همه باشه و یک اتفاق مهم در حوزه تکنولوژی به حساب بیاد.
به نظر شما وجود یک سیستم عامل با این سری از ویژگی ها میتونه چه تاثییر های مثبت و منفی داشته باشه؟
منبع دو
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه از ماژول های نیتیو Android و IOS در React Native استفاده کنیم؟
8 پلاگین کاربردی فیگما
تفاوت توسعه برنامه های android و ios
بهترین زبان های برنامه نویسی برای هوش مصنوعی
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
تفاوت for in و for of
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ببینید کاملا طبیعیه که گوگل نگران باشه اما اگه سرچ بزنید مقاله های زیادی هست که نشون میده حالا حالا ها مهمون اندروید هستیم و خب با توجه به نسل گوشی های هوشمند طبیعی هم هست.
تشکر از پست خوب و جالبتون
به احتمال زیاد تا مدت زیادی Android رو به عنوان سیستم عامل اصلی داشته باشیم ولی انکه گوگل با توجه به سابقه ای که داره یهو اندروید رو بزاره کنار هست.ولی باید دید که در آینده چه تصمیماتی مدیران گوگل در این زمینه می گیرند