طراحی فلت دیزاین و بررسی ویژگی های آن

طراحی فلت دیزاین سبک نوینی از طراحی هست که در حال حاضر یکی از پرطرفدار ترین سبک ها بین طراحان وب و طراحی فلت می باشد و همچنین توانسته توجه بسیاری از شرکت ها و برند ها را به خود جلب کند. در این مقاله قصد داریم نوع طراحی و دلایلی که باعث می شود طراحان این سبک را انتخاب کنند بررسی کنیم.
فلت دیزاین چیست؟
طراحی فلت، سبکی هست که جایگاه خودش رو در طراحی هنر دیجیتال به دست آورده و بسیار مشهور هست. خیلی راحت تر اگه بخوام در موردش بهتون بگم طراحی فلت یک سبک مدرن هست که سعی میکنه از کم ترین المان ها استفاده کنه و شما استفاده زیادی از گرادینت ها، هایلایت ها و رنگ های براق و سایه ها رو نمیبینید. البته مواردی که قرار هست بیان بشه دلیلی بر این نیست که قطعا همیشه انتخاب ما این سبک طراحی هست و به خوبی میدونیم هر سبک و نوع طراحی دلایل خوب و بد خودش رو داره و به هیچ عنوان تعصبی بر روی هیچکدوم نداریم.
بعد از مایکروسافت این سبک طراحی در ویندوز 8 و ویندوز فون 7 و همچنین استفاده اپل در ios7 فلت جایگاه ویژه ای در طراحی پیدا کرد ،البته میتونید در مورد تاریخچه این سبک طراحی گوگل کنید و در مورد طراحی مترو (metro) اطلاعات بیشتری بدست بیارید .میشه اینطور گفت که در طراحی فلت نگاه تقریبا مسطح به ویژگی هایی مثل شیب، پانل های نیمه شفاف و رها کردن سایه وجود داره. در این سبک طراحی بیشتر از خط های صاف و اشکال هندسی استفاده میشه.
فلت دیزاین در طراحی بصری مثل پوستر ها ، کارت پستال و .. بسیار خوب دیده شد اما خیلی بیشتر در حوزه طراحی رابط کاربری نمود پیدا کرد. در طراحی رابط کاربری این سبک طراحی یکی از مهم ترین گزینه ها به حساب میاد که به دلیل سادگی و همچنین ارتباط بسیار خوبی که کاربران میتونند برقرار کنند محبوبیت زیادی پیدا کرد. از فلت دیزاین میتونید در بخش های مختلقی مثل المان های اولیه، آیکون ها و .. استفاده کنید.
اکثر المان ها و عنصر های رابط کاربری برای وب سایت ها و اپلیکیشن های موبایل سعی کرده اند از طراحی فلت استفاده کنند که دلایلی مثل سادگی و رنگ پذیری جذاب المان ها از عوامل موثر اون به شمار میره. همونطور که گفته شد اکثر کاربران تعامل بسیار خوبی با این سبک طراحی دارند و به همین دلیل خیلی تصاویر هم مثل تصاویر محصول ها و پس زمینه طرح های مختلف ( کارت ها ، وب سایت ها و .. ) به این صورت طراحی شدن.
حتی اگر دقت کرده باشید امروزه در طراحی برندینگ و لوگو از فلت دیزاین استفاده زیادی شده و تعداد بسیاری از لو گو ها به این صورت طراحی شدن که دلایلی مثل ظاهر زیبا، انعطاف پذیر بودن و … بسیار موثر بوده و به خوبی خودش رو در وب سایت و اپلیکیشن ها نشون داده است.
ویژگی های مهم Flat Design
زیبایی
به عنوان مثال در طراحی رابط کاربری وب سایت یا اپلیکیشن موبایل عنصر های طرح بسیار مهم هست که به خوبی نمایش داده بشن. این سبک طراحی بدون المنت های اضافی سعی میکنه یک دید مشخص رو به کاربر بده تا خیلی سریع بتونه با طرح مورد نظر ارتباط بگیره .همچنین فضای بسیار کمتری هم نسبت به طراحی های سه بعدی و … اشغال میکنه که همین مورد محبوبیت این سبک طراحی رو افزایش داده .
رنگ ها
یکی از ویژگی های طراحی فلت استفاده از رنگ هاست. پالت رنگی طراحی فلت از چندین رنگ پایه تشکیل شده که البته طرح های رنگ محدودیت خاصی نسبت به چند رنگ نداره ولی بیشتر به طرح شما بستگی داره. رنگ ها در طراحی فلت بسیار مهم هستند و اشکال ساده ای که در این نوع طراحی استفاده میشن در کنار یک رنگ بندی اصولی و حرفه ای باعث میشه به خوبی خودش رو نشون بده.
تایپوگرافی
تایپوگرافی و فونت ها هم در طراحی فلت نقش بسیار موثری دارن، شما میتونید از هر فونتی استفاده کنید البته با توجه به ابجکت هاتون اما معمولا از فونت هایی که ساده تر هستند استفاده میشه . ولی در انتخاب فونت خیلی دقت کنید چون در طراحی فلت به خوبی خودش رو نشون میده .
سادگی
در فلت دیزاین به این خاطر که از افکت های سه بعدی یا طرح های پیچیده استفاده نمیکنیم یک سادگی خاصی دیده میشه که طرفداران زیادی هم داره. در نهایت ویژگی های اساسی طراحی فلت رو میتونیم سادگی،مینیمال بودن، تایپوگرافی واضح،اهمیت هر چه بیشتر رنگ ها و … در نظر بگیریم.
انتخاب رنگ و فونت نامناسب در فلت دیزاین کل طرح شمارو زیر سوال میبره و نسبت به سبک های دیگه طراحی تاحدی بسیار مشهود خواهد بود. همونطور که این سبک طراحی طرفداران زیادی داره ممکنه عده ای زیادی هم هرگز موافق استفاده از طراحی فلت نباشند.نظر شما در مورد این سبک طراحی چی هست ؟ تجربه خودتون رو در کامنت ها به اشتراک بزارید.
منبع:
دیدگاهتان را بنویسید