ایمیل مارکتینگ و چند نکته در مورد آن


این پست رو هم به یک بحث مهم دیگه در کسب و کار اختصاص دادیم و قراره در مورد بازاریابی ایمیلی و اهمیتش در ادامه صحبت کنیم .
شما به عنوان یک صاحب کسب و کار و یا کسی که در این حوزه فعالیت میکنه برای شناخت بیشتر برندتون باید از یک سری روش ها با هزینه کمتر و بازدهی خوب برای تاثییر بر روی مخاطبانتون استفاده کنید . یکی از تاثییر گذار ترین روش ها ایمیل مارکتینگ هست که کاملا هدفمند میتونید با مخاطبانتون ارتباط برقرار کنید و بازخورد بگیرید . بازاریابی ایمیلی رو یکی از زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ میدونن پس اگه قراره در تیمتون به عنوان متخصص دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنید لازمه که به خوبی با زیر شاخه های اون از جمله ایمیل مارکتینگ آشنایی داشته باشید .
ایمیل میتونه متن ، عکس ، ویدئو و لینک و … رو در خودش بگنجونه و این فوق العادس ، یک بستر فوق العاده برای ارتباط بین شما و مشتریانتون به حساب میاد .
اما خیلی ها بدون توجه به اهمیت این موضوع صرفا به عنوان اینکه کاری انجام داده باشن اقدام به ارسال ایمیل میکنند و اهمیت ایمیل مارکتینک و تکنیک های اون رو به هیچ عنوان بررسی نمیکنن .
یکی از مزیت های فوق العاده ایمیل مارکتینگ این هست که شما به طور دقیق میتونید بازگشت سرمایتون رو حساب کنید . یکی دیگه از مزایای اون ارزان بودن هستش ، نسبت به خیلی از روش ها هزینه کمتر ، سرعت بیشتر و بازدهی بهتری رو داره و همونطور هم که قبلا گفتم شما میتونید عکس ، متن ، ویدئو و …. ارسال کنید.
خیلی راحت میتونید از طریق سرویس هایی که برای ارسال ایمیل از اونها استفاده میکنید رفتار کاربرانتون رو نسبت به ایمیل هایی که ارسال میکنید تحلیل کنید . این تحلیل اطلاعات فوق العاده میتونه در کسب و کارتون به شما کمک کنه ، با توجه به واکنش کاربران نسبت به ایمیل های شما میتونید پلن های شخصی حتی ایجاد کنید و به عنوان مثال کپن های تخفیف برای یک محصول خاص رو به یک مشتری خاص پیشنهاد بدید . شاید شما هم ایمیل هایی رو دریافت میکنید که واقعا هیچ علاقه و یا تمایلی به اونها ندارید و معمولا اکثر افراد بلافاصله بعد از دیدن این ایمیل ها و یا مدتی که ایمیل هایی به این سبک به دستشون میرسه لغو عضویت میکنند در حالی که اگه بازاریاب اون کسب و کار به درستی ایمیل هارو تحلیل کرده باشه و جامعه هدف و مشتریان رو به خوبی بشناسه نباید این اتفاق بیفته .
یکی دیگه از دلایل اهمیت ایمیل مارکتینگ این هست که تقریبا امروزه هر فرد یک آدرس ایمیل داره ، به عنوان مثال اگه شما یک سرویس رو ارائه میدید معمولا برای ثبت نام کاربران در اون سرویس لازمه که ایمیل خودشون رو ثبت کنند .
زمانی که یک سرویس از ایمیل مارکتینگ استفاده میکنه ، تنها فاصله بین مشتریان و محصولاتش یک دکمه (لینک) هست و این دسترسی آسان خودش یکی از دلایل محبوبیت این روش به حساب میاد . تقریبا میشه گفت بازاریابی ایمیلی روشی نیست که شرکت ها و سرویس دهندها برای استفاده کردن از اون دچار تردید بشن بلکه سازمان ها برای بهتر شدن و کاربر پسندتر شدن ایمیل های ارسالیشون باهم در رقابت هستند و این روش رو به عنوان یک کار درست و امتیاز مثبت برای کسب و کارشون پذیرفتند .
خب تا به اینجا با خود ایمیل مارکتینگ و اهمیت اون آشنا شدیم ، در ادامه سعی میکنم یک سری روش برای بهتر شدن ایمیل ها و همچنین جلو بردن برنامه ایمیل مارکتینگ بهتون پیشنهاد بدم .
یکی از مسائلی که اهمیت داره جمع آوری ایمیل کاربران هستش ، با توجه به فعالیتون سعی کنید بستری برای جمع آوری ایمیل های کاربرانتون فراهم کنید ، به عنوان مثال اگه یک وب سایت دارید میتونید با قرار دادن یک فرم عضویت و ثبت نام در خبر نامه و … از کاربرانتون بخواید که ایمیل هاشون رو ثبت کنند . به عنوان نمونه ما در reactapp در کنار ثبت نام کاربران در دوره و درخواست برای ثبت ایمیل هاشون از فرم زیر هم در صفحه اول سایت استفاده میکنیم .
حتما سعی کنید فرمتون خیلی ساده و راحت باشه و کاربر بدون اینکه پیچیدگی زیادی رو ببینه خیلی راحت بتونه ایمیل خودش رو ثبت کنه. البته بعضی از سایت ها به قدری درخواست ثبت ایمیلشون زیاد هست که شما با ورود به هر صفحه از سایت حتتی صفحاتی که مهم نیستند با یک پیغام ثبت ایمیل و یا امثال این ها روبه رو میشید ، این روش میتونه نتیجه عکس هم داشته باشه و به ضرر اون کسب و کارهم تموم بشه .
سعی کنید همونطور که گفتم درخواست ثبت ایمیل و عضویت در خبرنامتون خیلی ساده و در عین حال گیرا باشه ، مثلا میتونید با یک جمله ساده و زیبا کاربران رو به این کار ترغیب کنید به عنوان مثال ” به جمع توسعه دهندگان React Native بپیوندید و همواره به روز باشید ” و بعد از این هم کاربر فقط کافیه که ایمیل خودش رو وارد کنه و بر روی دکمه اشتراک کلیک کنه .
یکی دیگه از راه های جمع آوری ایمیل کاربران حضور در نمایشگاه هایی مثل الکامپ هست ، اگه به نمایشگاه الکامپ و نمونه های مشابه اون سر زده باشید میبینید که بعضی از کسب و کارها با تهیه یک فرم از افرادی که در نمایشگاه حضور دارند میخوان که ایمیل خودشون رو ثبت کنند یا مثلا با برگزاری یک مسابقه کاربران رو به خودشون و سرویسشون جذب میکنند و شرط شروع شدن اون مسابقه یا دریافت کد تخفیف وارد کردن ایمیل هستش .
معمولا سعی کنید بعد از ثبت ایمیل توسط کاربرانتون یک ایمیل با سبک نوشتاری صمیمی و زیبا برای تایید ثبت نامشون در سرویس شما ارسال کنید .
عنوان ایمیل نکته خیلی مهم و تاثییر گذاری هست ، کاربران با توجه به عنوان ایمیل و اثر گذار بودن اون جذب محتوا میشن . اگه عنوان نامناسبی انتخاب کنید که حتی کاربران رو ترغیب به خوندن محتوای ایمیل نکنه قطعا در این زمینه شکست میخورید .
سعی کنید نمونه ایمیلی که ارسال میکنید شلوغ و پیچیده نباشه ، ایمیل هایی پر از دکمه و لینک ، کاری جز گیچ کردن کاربر ندارن ، سعی کنید محتوایی کوتاه که گویایی همه چیز باشه رو به همراه لینک ورود به سرویس و یا اون محصولتون آماده کنید تا رضایت کاربرانتو رو جلب کنید .
میتونید با قرار دادن آدرس شبکه های اجتماعیتون و یا راه های ارتباطی در پایان ایمیل هاتون کاربرانتون رو ترغیب به استفاده از شبکه های اجتماعی و ارتباط با خودتون کنید اما نکته مهم تری که وجود داره این هست که حتما حتما گزینه لغو اشتراک رو در ایمیل هاتون قرار بدید .این حق کاربرانتون هست که درصورت عدم تمایل به ایمیل های شما اونهارو لغو کنند و شماهم با این کار به اونها احترام گذاشتید . لغو اشتراک هم کافیه که فقط با یک لینک به سرانجام برسه و پرسیدن سوال های بیش از حد و اضافی مشتریان شمارو ناراضی میکنه .
یک نکته مهم دیگه ای که وجود داره این هست که زمانی که لیست ایمیل مشتریانتون رو تهیه میکنید به هیچ عنوان ایمیلی رو بدون اجازه وارد لیستتون نکنید ، اینکار نتیجه کاملا عکس میده و افراد رو نسبت به شما بدبین میکنه .
زمان مناسب ارسال ایمیل رو بشناسید و از تحلیل هایی که از گذشته به دست آوردید برای اینکار استفاده کنید .حتما در آینده یک مقاله در مورد زمان ارسال ایمیل و نکته هایی جزیی و مهمی که در این زمینه وجود داره آماده میکنم . پیشنهاد میکنم که حتما لوگو برند خودتون رو هم مشخص کنید و در ایمیل هاتون جا بدید .
همچنین سعی کنید به کاربرانتون پیشنهاد های ویژه ای بدید ، مخصوصا به افرادی که فعالیت های بیشتری در بستر کسب و کار شما دارند اما برای این پیشنهاد ها محدودیت زمانی هم در نظر بگیرید .
معمولا سعی کنید مخاطبینتون رو با اصطلاحات زیبا و راحت خطاب کنید به عنوان مثال کاربر عزیز ، یا حتی با اسم کوچک و بعد به اونها پیشنهاداتی رو عرضه کنید .
سعی کنید بعد از تحلیل و ارسال چند ایمیل به یک طرح ثابت و زیبا برسید و کاربرانتون رو به این سبک ارسال ایمیل عادت بدید ، در ضمن به هیچ عنوان ایمیل های زیاد و در فاصله کوتاه از هم ارسال نکنید .
از تحلیل نتایج ایمیل ها ورفتار کاربرانتون به هیچ عنوان غفلت نکنید ، این نتایج برای پلن های آینده و ایمیل های ارسالی آینده بسیار زیاد میتونه کمکتون کنه .
من تا به حال از سرویس mailerliteاستفاده کردم و به نظرم خیلی سرویس خوب و کاربردی هستش ، قالب های آماده فوق العاده زیبایی هم داره ، همچنین مدت خیلی کوتاهی هست که دارم سرویس ایرانی میل چی رو تست میکنم . نظر شما در مورد سرویس های ایرانی ارسال ایمیل چی هست ؟
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
8 پلاگین کاربردی فیگما
تفاوت زبان های برنامه نویسی و اسکریپت نویسی
آغاز فصلی نو در reactapp | روایتی جدید در کنار شما
تفاوت طراح رابط کاربری و برنامه نویس فرانت اند
تحلیل SWOT چیست ؟ و چگونه به رشد کسب و کار ما کمک میکند ؟
6 زبان برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2021
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
خسته نباشید من نوشته های غیر تخصصیتون رو میخونم و جالبه برام ، نوشتتون در مورد ایمیل مارکتینگ خوب بود اما میدونید که خیلی خیلی مفصل تر باید راجبش صحبت بشه
ما در شرکتمون مخاطبین رو به چند دسته تقسیم کردیم و در گروه های جداگانه با توجه به ویژگی هاشون براشون ایمیل میفرستیم و پاسخ هم گرفتیم .
سلام ، خیلی ممنون از کامنتتون
بله در گستردگی موضوع هیچ شکی نیست و هنوز نکته های تخصصی زیادی مونده که باید به اونهاهم پرداخته بشه سعی میکنیم در یک پست دیگه اونهاروهم مطرح کنیم ، خیلی ممنون که تجربه هاتون رو به اشتراک میزارید .