تفاوت توسعه برنامه های android و ios

هر توسعه دهنده ای زمانی که می خواهد یکی از ساختارهای توسعه اپلیکیشن را برای توسعه برنامه های خود انتخاب کند گیج می شود. Android و ios با وجود شباهت های معماری در توسعه و نگهداری کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. این دو ساختار علاوه بر تفاوت هایی که در سطح توسعه با یکدیگر دارند از نظر طراحی و استراتژی بازاریابی با یکدیگر متفاوت هستند
در این مقاله به تفاوت Android و IOS می پردازیم و تمامی شرایط ممکن در هر کدام از این دو را باهم مورد بررسی قرار می دهیم در پایان این مقاله متوجه خواهید شما که برای پیاده سازی اهداف خود در قالب اپلیکیشن کدام یک از این دو ساختار برای شما مناسب است.
تفاوت در توسعه
بزرگترین تفاوت بین توسعه Android و IOS، تفاوت های فنی است. پلتفرم ها دارای زبان های برنامه نویسی مختلف، روش های تست و … می باشند. رایجترین تفاوتها در توسعه اپلیکیشنهای Android و IOS را در بخش فنی در ادامه بررسی می کنیم.
زبان برنامه نویسی :
IOS در مقابل Android از زبان برنامه نویسی نسبتا متفاوتی به نام Swift استفاده می کند و این در حالی است که برای Android می توانید از Java و یا Kotlin استفاده کنید
اما کدامیک سریعتر و البته یادگیری آن آسان تر است ؟
بسیاری از توسعه دهنده های اپلیکیشن معتقد اند که ایجاد اپلیکیشن های IOS راحتر از Android است. کدنویسی و توسعه اپلیکیشن با Swift به زمان کمتری نسبت به جاوا نیاز دارد و این به خوانایی بالاتر این زبان اشاره می کند. هرچند که زبان Kotlin از خوانایی نسبتا بالاتری از Java برخوردار است و توسعه اپلیکیشن Android با این زبان از سرعت بالاتری برخوردار می باشد.
زبان های برنامه نویسی که برای توسعه IOS استفاده می شوند منحنی یادگیری کوتاه تری نسبت به Android دارند در نتیجه تسلط بر آن ها راحت تر است.
محیط توسعه :
یکی دیگر از تفاوت های این دو زبان محیط توسعه اپلیکیشن است که در ادامه بررسی می کنیم.
توسعه دهنده Android
توسعه دهندگان اندروید از اندروید استودیو، ابزاری اختصاصی که در سال 2013 توسط گوگل معرفی شد و دارای طیف گسترده ای از ویژگی های موجود است، استفاده می کنند. این محیط توسعه یکپارچه، دارای خوانایی بالا، طیف گسترده ای از ویژگی های توسعه و اشکال زدایی است.
توسعه دهنده IOS
توسعه دهندگان iOS به ابزار اختصاصی XCode متکی هستند. راه حل پشتیبانی شده توسط اپل، انواع مختلفی از ابزارها را ارائه می دهد، از طیف وسیعی از دستگاه های iOS پشتیبانی می کند و به راحتی می توانید به آن دسترسی پیدا کنید.
کدام محیط توسعه بهتر است ؟
با بررسی تفاوتهای بین Android Studio و XCode، نمی توانید تصمیم بگیرید که قطعاً کدام بهتر از دیگری است: هر دو مزایا و معایب خود را دارند. Android Studio کمک می کند تا به سرعت چندین نسخه از برنامه را برای دستگاه های مختلف ایجاد کنید و یک سیستم ساخت مبتنی بر Gradle را ارائه می دهد. توسعه دهندگان ترجیحات شخصی خود را بر اساس عادات و علایق شخصی خود تعیین می کنند.
کسانی که XCode را ترجیح می دهند آن را برای راه اندازی آسان دوست دارند، اما پروژه های بزرگتر IDE را بسیار پیچیده می کند. و طرفداران اندروید استودیو آن را به عنوان یک ویرایشگر کد پیشرفته و طراحی اجزای مختلف میپسندند، اگرچه گاهی اوقات حافظه زیادی مصرف میکند. با این حال، به ندرت می توانید توسعه دهندگانی را پیدا کنید که هم در توسعه اندروید و هم در iOS تخصص داشته باشند. بنابراین هنگامی که انتخاب پلتفرم انجام می شود، دیگر لزومی به مقایسه IDE های ذکر شده در بالا نیست.
تفاوت طراحی
هر دو ساختار برای توسعه اپلیکیشن های موبایل طراحی شده اند و اصول اولیه طراحی نرم افزار را به اشتراک می گذارند به طور مثل هیج یک از اپلیکیشن های طراحی شده با هر یک از این ساختارها از دقت لمس 100 درصدی برخوردار نیستند کوچکترین ناحیه ای که در ios قابل لمس است 44 پیکسل و برای Android 48 پیکسل است
می توان گفت اصلی ترین تفاوت های IOS و Android در ناوبری و معماری نهفته است.
در توسعه برنامه های Android از بخش های مختلف استفاده می شود. یک تیم توسعه برنامه را به fragmentها و Activity ها تقسیم میکند که هر Activity به یک screen خاص اشاره می کند و یک اپلیکیشن مجموعه ای از این Activity ها می باشد که توسعه دهنده باید تمامی آنها را برای داشتن خروجی مطلوب مدیریت کند. همچنین هر Activity شامل fragment های مختلف برای مدریت رابط کاربری می باشد به طوری که کاربر می تواند با استفاده از آن ها بین صفحات حرکت کند و یا مقدار خاصی را وارد نمایید و این می تواند شامل بسیاری از این فرآیند ها باشد.
معماری برنامه های Ios به controllerهای مختلف وابسته است و این شامل نمایش یک صفحه، تب های مختلف و غیره می باشد. یک توسعه دهنده می تواند آن ها را کد نویسی کند و یا از wedgetهای مرتبط برای افزایش سرعت توسعه استفاده کند.
پیچیدگی توسعه
زمانی که از پیچیدگی توسعه اپلیکیشن iOS در مقابل اندروید صحبت می کنیم، اندروید با اختلاف زیادی عقب تر از IOS قرار می گیرد و این با طیفی وسیعی از دستگاه ها در پلتفرم Android ارتباط است در حالی که اپل گستره محدودی از دستگاه ها را منتشر می کند. بنابراین، طیف کمی از ابعاد صفحه نمایش وجود دارد که باید در نظر گرفته شود، این مورد در اندروید کاملا عکس این قاعده در IOS است. برای پلتفرم Android ده ها سبک صفحه نمایش بر اساس اندازه صفحه نمایش، تراکم و نسخه سیستم عامل وجود دارد.
جدا از اینکه باید گرافیک را برای طیف وسیعی از دستگاهها تنظیم کرد، یک توسعهدهنده باید از دهها شبیهساز در طول توسعه و تست استفاده کند تا اطمینان حاصل شود که برنامه به طور یکسان برای همه کاربران نمایش داده میشود. در نتیجه، هم آزمایش و هم توسعه نیاز به بررسی ها و تکرارهای بی شماری دارند و البته منابع و زمان بر هستند.
سهم بازار
طبق آمار StatCounter، اندروید سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار دارد. در حالی که iOS تنها 16 درصد از کاربران گوشی های هوشمند در سراسر جهان را در اختیار دارد، دستگاه های اندرویدی در بین بیش از 80 درصد از جمعیت مورد استفاده قرا می گیرد. در ادامه می توانید آمار را به تفکیک مناطق جغرافیایی مشاهده کنید :
US – 52.59% – iOS, 46.98% – Android;
Europe – 22.23% – iOS, 72.71% – Android;
Asia – 13.85% – iOS, 83.09% – Android;
آیا راهی برای تسلط بر هر دو پلتفرم وجود دارد؟
یکپارچگی توسعه، صرفه اقتصادی، زمان بندی توسعه و غیره می تواند دلایلی باشد که هر توسعه دهنده و کارفرمایی این سوال را از خودش بپرسد طیف گسترده ای از کاربران که از گوشی هوشمند استفاده می کنند، این ذهنیت را در شما ایجاد می کند تا بتوانید حداکثر استفاده را از جامعه هدف خود داشته باشید اما مزیت و معایب چنین روشی چیست؟
مزایا :
کاهش هزینه های توسعه در مقابل ساخت برنامه های بومی جداگانه
افزایش سرعت توسعه
کد قابل استفاده مجدد
رابط یکپارچه برای هر دو پلتفرم
دسترسی به طیف گسترده ای از کاربران
معایب :
محدودیت های تجربه کاربر
طراحی کد پیچیده تر
زمان انتظار طولانی تر برای دسترسی به ویژگی های جدید
نتیجه گیری:
انتخاب توسعه برنامه ها با IOS یا Android کار سختی است و در این تصمیم گیری مارکت نقش مهمی را ایفا می کند. اما محاسبه زمان و نیروی کار مورد نیاز برای ایجاد برنامهها برای هر دو سیستمعامل و همچنین محاسبه ریسکهای نگهداری برای موفقیت پروژه و البته تصمیم گیری در این زمینه بسیار مهم است. تجربه خودتون از توسعه برنامه برای پلتفرم IOS و یا Android به اشتراک بذارین تا باهم رشد کنیم و یک قدم رو به جلو برداریم😊
دیدگاهتان را بنویسید