مقایسه ReactNative و Flutter


ایجاد برنامه های کاربردی موبایل همیشه یک ستون اصلی از صنعت فناوریه ، اما داشتن سیستم عامل های مختلفی برای برنامه های مختلف اغلب یک مشکل اساسی بوده. به غیر از نیاز به دو تیم، یکی برای آندروید و یکی برای IOS، همیشه یک شکاف بین برنامه های توسعه یافته در دو تیم کاملا متفاوت وجود داره پس به دنبال یه راه حل برای این مسئله هستیم.
اول ReactNative و flutter رو بصورت مختصر معرفی میکنیم:
فریمورک ReactNative توسط فیس بوک ایجاد شده و در عین حال در پروژه های بزرگ و زیادی استفاده شده ومحبوبیت عظیم و مزایای زیادی رو برای شرکت ها به ارمغان آورده. شما با یک بار کد زدن اپلیکیشن های اندروید و ios به صورت کاملا نیتیو خروجی میگیرید، برای آشنایی بیشتر با این فریمورک پیشنهاد میکنم مقاله react native چیست رو مطالعه کنید .
flutter از زبان Dart استفاده می کنه وتوسط Google ایجاد شده و open source هم هست و به شما این امکان رو میده تا برنامه های موبایل برای ios و اندروید رو با یک کد پایه ایجاد کنین. البته ناگفته نماند که چون ایران تو خیلی از سرویس ها تحریمه شروع با این فریم ورک شاید یه کم دردسرساز باشه.
در ادامه این مقاله میخوایم reactnative و flutter رو از جنبه های مختلف با هم مقایسه کنیم:
1- رابط کاربری (UI)
برای ایجاد یک رابط کاربری خوب و کاربرپسند ReactNative از کامپوننت های Native استفاده میکنه ولی Fluttrt از مجموعه ویجت های اختصاصی استفاده می کنه.
2- زمان توسعه
یکی از مزیت های رقابتی شرکت های توسعه نرم افزار موبایل تحویل به موقع پروژه هاست و React Native توی این قسمت میتونه زمان توسعه برنامه ها رو کاهش بده چون از کامپوننت های آماده برای توسعه برنامه میشه استفاده کرد.
Flutter در مقایسه با ReactNative جدیدتره و زمان زیادی برای توسعه پروژه ها نیاز داره و اگر ما در مورد این فریم ورک در این جنبه خاص صحبت کنیم React Native موفق تره چون با کامپوننت های آماده خیلی به کار سرعت میده.
3- ثبات
React Native یک جامعه بزرگ دارن ازش استفاده میکنن و تقریبا داره به یه حالت پایدار نزدیک میشه .ولی Flutter نسبت به ریکت نیتیو جدیدتره پس هنوز زمان بیشتری برای رسیدن به ثبات لازم داره.
4- طرفداران
Flutter مدت زیادی از لانچ شدنش نمیگذره و تازه داره تلاش میکنه تا خودش رو در بین کاربران محبوب کنه و این زمان زیادی میبره و به استقبال توسعه دهندگان هم بستگی داره ، اما React Native محبوبیت زیادی بین توسعه دهنده های برنامه های موبایل به دست آورده و فیسبوک، اینستاگرام، اسکایپ و… ازین فریم ورک استفاده میکنن.
نتیجه گیری:
از جنبه های مختلف این دو فریم ورک رو باهم مقایسه کردیم. با این حال، تصمیم گیری در مورد اینکه کدوم یکی بهتره،سخته چون هرکدوم جوانب مثبت و منفی خودش رو داره و طرفدارنش خودش رو. شما هم اگه در مورد این فریم ورک ها تجربه ای دارین، در کامنتها تجربیاتتون رو با ما به اشتراک بذارین و نظرتون رو در مورد استفاده از این دو مورد بیان کنید .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه از ماژول های نیتیو Android و IOS در React Native استفاده کنیم؟
تفاوت توسعه برنامه های android و ios
استفاده از Flipper در پروژه های ری اکت نیتیو (React Native)
نمایش PDF در react native
استفاده از Mapbox در react native (ری اکت نیتیو)
نمایش عکس های گوشی در react native (ری اکت نیتیو)
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود.
شما که فقط جنبه های منفی برای flutter گفتید. و نتیجه گیری و قبل از نتیجه گیری انجام دادید. اما بد نبود به اینکه هر ماهی کلی ستاره داره از گیت هاب جمع می کنه و گوگل روی flutter برای سیستم عامل فیوژا حساب باز کرده و برتری های flutter نسبت به React Native هم می گفتید.
درود علی عزیز
این ترجمه یک مقاله انگلیسی هست که در اون مزایای فلاتر رو هم گفته و من یک سری تجربیات شخصی خودمو اضافه کردم در متن مقاله.خیلی خوبه که مزایای فلاتر رو در کامنت ها بیان کنی