MEAN مسیری برای تبدیل شدن به Full-stack Developer

MEAN مجموعه ای رایگان و متن باز از چندین ساختار کاربر پسند در حوزه Javascript می باشد که تجربه برنامه نویسی full-stack را برای ایجاد برنامه های تحت وب و وب اپلیکیشن ها را فراهم می آورد. این مجموعه شامل MongoDB, Express, AngularJS و NodeJS می باشد که هر کدام syntax خاص خود را دارند اما حداقل در یک چیز مشترک اند و آن هم این است که از javascript برای پیاده سازی فرآیندها توسط هرکدام از آن ها با توجه به syntax که دارد استفاده می شود. پس شما را به یک full-satck developer تبدیل می کند که می تواند با توجه به ساختاری که در اختیارش قرار گرفته است بخش client و server را به خوبی پیاده سازی و مدیریت کند.
MongoDB :
در زمان توسعه سمت سرور یک برنامه تحت وب، به ساختاری نیاز پیدا خواهید کرد تا بتوانید از طریق آن داده های مورد نیاز برنامه را ذخیره نمایید و دیتابیس این امکان را برای شما فرآهم می آورد که البته ساختارهای متفاوتی برای دیتابیس وجود دارد که شامل SQL, NoSQL می شود و ساختاری که در مجموعه MEAN مورد استفاده قرار می گیرد NoSQL است و انواع مختلفی برای آن وجود دارد، یکی از آنها MongoDB که یک دیتابیس cross-platform می باشد و برای اهداف تجاری بسیار سریع و مقیاس پذیر است در نهایت شرایطی را برای شما فراهم می کند تا بتوانید خارج از ساختارهای رابطی یک دیتابیس را طراحی مورد استفاده قرار دهید.
Express.js :
یک وب فریمورک مینینال و منعطف برای ساختار NodeJS است. این امکان را برای شما فراهم می کند تا بتوانید ویژگی های منحصر به فردی را در سریعترین زمان ممکن به برنامه های Single-page, multi-page اضافه نمایید
Angular.js :
یک فریمورک برای متن باز برای توسعه فرانت-اند برنامه های می باشد که به طور گسترده ای توسط گوگل حمایت می شود و این امکان را برای شما فرآهم می کند تا بتوانید با توجه به یک رویه خاص از ساختار HTML یک ظاهر یک برنامه را در سریع ترین زمان ممکن و به شکلی یکپارچه توسعه دهید.
NodeJS :
پلترفرم ساخته شد براساس موتور جاوااسکریپتیV8 گوگل کروم جهت توسعه سمت سرور برنامه هایی است که باید به شکلی مقیاس پذیر و Run-time توسعه داده شوند.
مجموعه MEAN شرایطی را همچون LAMP ایجاد می کند ولی این را در نظر داشته باشید که با توجه به بازه زمانی کوتاهی که از معرفی هر کدام از این ساختارهای می گذرد به سرعت توانسته خود را به جوامع برنامه نویسی معرفی نماید.از طرفی وجه تمایزی که بین این دو وجود دارد تمرکز MEAN روی ساختار JavaScript می باشد و این باعث می شود که وقتی به تمامی بخش های آن مسط شوید دیگر می توانید بدون هیچ مشکل خاصی در شرایطی تقریبا یکسان یک برنامه را بدون درگیر شدن با ساختارهای متفاوت توسعه دهید.سوالی که در این زمان مطرح می شود این است که MEAN چگونه توانسته است به این میزان عالی به نظر برسد ؟
- استفاده از تنها یک زبان برای front-end و back-end
- استفاده ساختاری از JSON
- توسعه سمت سرور با پلتفرم nodejs در سریع ترین زمان ممکن آن هم با ساختار جاوااسکریپت
- از حمایت گسترده جامع عظیمی از برنامه نویسان و شرکت ها برخوردار است
- ساختار متن باز آن باعث می شود که فرد در هر موقعیت از آن برای توسعه استفاده کند
مزیت هایی که MEAN می تواند در اختیار شما قرار دهد :
- موقعیت شغلی : در نظر داشته باشید که شما دانستن تمامی ساختارهای MEAN به یک توسعه دهنده برای Front-end و Back-end تبدیل می شوید و می توانید به راحتی یک پروژه را از صفر تا صد توسعه دهید و این برای یک کارفرما بسیار مهم است که از شخصی برای پیاده سازی پروژه های خود استفاده کند که بتواند به شکلی یکپارچه این کار را انجام دهد و شخصی که با MEAN آشنایی کامل داشته باشد گزینه ای بسیار مناسب برای این کار است.
- زمان را بخرید : شاید کریشه ای ترین توصیفی که می توانم برای آن بیان کنم این باشد اما واقعیت این است که این مجموعه سبب می شود تا شما در سریع ترین زمان ممکن بدون درگیر شدن با ساختارهای متفاوت یک برنامه را توسعه و در اختیار کارفرما قرار دهید
- سازگاری و انعطاف پذیری بالا : در بسته MEAN شما از ساختارهایی استفاده می کنید که بصورت یکپارچه از زبان javascript استفاده می کنند و همین امر سبب یکپارچگی برنامه در front-end و back-end می شود.
- حمایت گسترده : وقتی شما از چهار ساختار javascript برای توسعه برنامه خود استفاده می کنید پس شما حمایت چهار گروه از توسعه دهنده های برنامه های تحت وب را دارید که هرکدام از آنها می تواند به شما در توسعه بخش های مختلف پروژه کمک کنند شما با کمک هر یک از این developerها شبکه ای گسترده از full-stack developer ها را تشکیل می دهید که به صورت یکپارچه با زبان javascript اقدام به توسعه برنامه های تحت وب خود می کنند.
- NPM : برای پیاده سازی پروژه های خود می توانید از پکیج هایی که سایر developer ها آنها را توسعه داده اند به راحتی استفاده نمایید. هر چند که شما هم می توانید جزو افرادی باشید که یک پکیج را طراحی و در اختیار سایر افراد قرار می دهد ولی این نیازمند این است که شما با اکثر syntaxها آشنایی داشته باشید. درنهایت می توانید این پکیج ها از طریق پکیج منیجر NPM روی پروژه های خود نصب کنید.
در این مقاله سعی شد تا با چند ساختار پرکاربرد در حوزه توسعه برنامه های تحت وب آشنا شوید و البته تنها بسته جاوااسکریپتی یکپارچه MEAN نیست. با ما همراه باشید تا در یک مقاله دیگر به بررسی بسته MERN نیز بپردازیم تا با سایر ساختارهایی که شرایط را برای تبدیل شدن شما به یک Full-stack developer فراهم می کند آشنا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید