30 نکته کلیدی برای شروع برنامه نویسی | قسمت اول


برنامه نویسی کار ساده ای نیست،با وجود اینکه بسیاری از افراد هر ساله از دانشگاه های برتر علوم کامپیوتر در کشورهای مختلف فارغ التحصیل میشن، این یکی از رقابتی ترین شغلی هایی هست که هر کسی میتونه به اون مشغول بشه. در عین حال ، حرفه برنامه نویسی هیجان انگیزه. با پیشرفت فناوری ، هر روز نوآوری هایی در این حوزه به وجود میاد. شما به عنوان یک برنامه نویس ، در موقعیت خوبی هستین، فقط باید دانش کافی در مورد مسیر خودتون کسب کنید.
در ادامه نکاتی گفته می شه که ممکنه در حال حاضر برخی از این نکته ها برای شما مهم نباشه ،اما روزی شاهدکاربردشون میشید . در قسمت اول این نوشته 15 نکته کلیدی را بررسی میکنیم و در قسمت بعدی سعی میکنیم 15 نکته باقی مانده رو بررسی کنیم .
1- شما نیازی به مدرک برنامه نویسی ندارین ، اما به دانش اون نیاز دارین
شاید بسیاری از افراد رو دیده باشین که فارغ التحصیل از رشته های علوم کامپیوتر نیستن اما برنامه نویس موفقی هستن. برنامه نویسی از معدود مشاغلی هست که انتخاب اون به مدرک بستگی نداره. با این حال، برنامه نویسی یک حرفه دانش محور هست. اگر میخواید در برنامه نویسی موفق باشین، باید حداقل تعدادی کتاب اساسی رو درباره برنامه نویسی بخونید.
این تعداد کتاب مفاهیم اساسی علوم کامپیوتر و همچنین نحوه کار در پروژه های تیمی رو شامل میشه. کارهایی که شما رو قادر می سازه تا مصاحبه های فنی وتخصصی انجام بدید و با همکاران خود ارتباط برقرار کنین و منجر به ایجاد یک پایه محکم و قوی در حوزه برنامه نویسی برای شما میشن.
2- برنامه نویسی باعث افزایش خلاقیت در حل مسئله میشه
بیشتر افراد این تصور رو دارن که برنامه نویسی کاملا مربوط به مهارت های تحلیلی و حل مسئله هست. این موضوع تا حدی درست هست، برنامه نویسی همچنین شامل خلاقیت زیادی هست. اغلب ، روش های زیادی برای نوشتن یک کد مشخص وجود داره. خلاقیت زمانی ایجاد میشه که شما روش هایی برای کدنویسی ساده تر و مؤثر تر طراحی کنین.
3- برنامه نویسی همه چیز در مورد استفاده از دانش موجود هست
بر خلاف تحقیقات (جایی که شما در حال اختراع و ایجاد زمینه های جدید دانش هستین) ، برنامه نویسی همه چیز در مورد استفاده از دانش موجود هست و نیازی به دانش جدید نداره و اغلب کتاب ها ، مقالات تحقیقاتی ، مقالات آنلاین و فیلم های آموزشی به منابعی تبدیل میشن که از اون ها استفاده می کنین.
برای یافتن جواب همیشه میتونید به یک منبع خاص دسترسی پیدا کنین. خاطرات گذشته به طور خودکار و طبیعی هنگامی که روی پروژه های بیشتری کار می کنین ، براتون تکرار میشه.
4- نیازی نیست یک ربات باشین ، اگر یک انسان هستین بهتر هست
به یاد داشته باشین که شما در وهله اول یک انسان هستین و در وهله دوم یک برنامه نویس. با شروع برنامه نویسی ، ممکن هست که در کد خودتون گم بشین و از زمین و زمان غافل بشین. روزهایی هست که شما کامپیوتر خودتون رو ترک نمی کنین تا زمانی که تمام پروژه خودتون رو تموم کنین.
اما شما یک انسان هستین. شما باید بخندید ، گریه کنید ، استرس داشته باشین و با مردم صحبت کنین. با مدیریت زندگی خودتون برای به حداکثر رسوندن تفریح و هیجان در خارج از کار ، خلاقیت بیشتری رو به عنوان یک برنامه نویس وارد کارتون میکنین.
5- شما نمیتونید همه چیز رو یاد بگیرین
صدها زبان برنامه نویسی و فرصت شغلی تو این حوزه در دنیا وجود داره. که هرکدام کاربرد خاص خودشان رو دارن و راه رو برای مسیرهای شغلی خاص هموار می کنن. مثل: توسعه دهنده فرانت اند ، توسعه دهنده بک اند، مهندس نرم افزار ، توسعه دهنده پایگاه داده و … .
تصمیم بگیرین که میخواید در چه زمینه ای فعالیت داشته باشین، سپس تمام فناوری های مربوط به آن حوزه رو کامل یاد بگیرین.
6- هر روز با سندرم ایمپاستر مقابله می کنین
برنامه نویسی حرفه ای هست که به نظر میرسه افراد “باهوش” به سمت اون گرایش پیدا می کنن. اگه یه نابغه باشین، ممکنه هر روز این مسئله رو تجربه کنین و تمایل دارید راهی برای مقابله با اون رو بفهمین.شما میتونید از اون به عنوان انگیزه برای یادگیری چیزهای جدید استفاده کنین.
7- شما باید یک زندگی خارج از برنامه نویسی داشته باشین !!
مواقعی اتفاق می افته که شما یک گوشه نشین در خونه باشین. با این وجود، برای اینکه یک برنامه نویس شاد باشین ، باید به طرز فعالانه زندگی خارج از صفحه کامپیوتر خود را جستجو کنید.
داشتن شخصیتی خارج از برنامه نویسی برای جلوگیری از اعتیاد به برنامه نویسی ، ضروری هست. اون وقته که کار شما بهترین نتیجه رو میده.
8- اگر با فردی دیگر برنامه نویسی کنین ، برنامه نویسی رو سریعتر یاد میگیرین !!
در ابتدای کار ، شما وسوسه میشین که در اتاق خودتون رو به جهان ببندین و اون ده کتاب را برای برنامه نویسی بخونید تا پایه های علوم رایانه خودتون رو بسازین. اما اگر دوستانی پیدا کنین و گروهی کدنویسی کنین خیلی سریعتر برنامه نویسی رو یاد میگیرین. وقتی با کسی برنامه می نویسین ، تمام “زگیل” های برنامه نویسی شما بیرون میاد.
یعنی کد شما مورد نقد قرار می گیره و شما یاد میگیرین که کد کارآمد بنویسین چون شخص دیگه ای در حال تماشای اون کد هست. شما میخواید بهترین راه رو برای انجام کارها رو پیدا کنین چون دوست شما در حال یادگیری از شماست.
9- لازم نیست در ریاضی و علوم خوب باشین !!
در صنعت رایانه ، شما با برنامه نویسان فوق العاده ای آشنا میشن که مشغول به هنر های نقاشی یا نویسندگی هستن که ضمن دنبال کردن این هنر ها، برنامه نویسی هم میکنن. پایداری مهمترین اصل در یادگیری برنامه نویسی هست و البته نقش ریاضی رو نمیشه در برنامه نویسی نادید هم گرفت .
10- شما باید دائماً در حال یادگیری باشین
یک برنامه نویس، یک یادگیرنده اصلی هست. گاهی اوقات محل کار شما از شما میخوان سه زبان برنامه نویسی رو در مدت شش ماه انتخاب کنین ویادبگیرین. ما به عنوان برنامه نویس، هر روز چیزهای جدیدی یاد می گیریم، یادگیری مانند تنفس است.
11- در مورد تموم کردن پروژه های خودتون وسواس دارید !!
اعتیاد به کد نویسی یک چیز واقعی هست. گاهی اوقات شما تا زمانی که نقاط عطف پروژه خودتون رو تمام نکنین نمیتونید بخوابید.
فراموش میکنین، بخورید، بنوشید و یا حتی از پشت میز خودتون بلند بشین، چون مغز شما اطلاعات زیادی رو پردازش می کنه. اما این مسئله مشکلی نداره. شما میتونید بعداز کار، به بیرون برید و پیاده روی کنید.
12- شما تمام روز رو صرف جستجوی یک اشکال کوچک میکنین
بیشتر اوقات،در پروژه های برنامه نویسی، بسیاری از قطعات به یکدیگر وابسته هستن. غالباً متوجه میشین که نمیتونید هیچ کاری انجام بدین مگه اینکه اون اشکال ریز رو برطرف کنین.
استرس شما رو فرامی گیره مگه تا زمانی که این اشکال رو رفع کنین،شما تمام روز رو به دنبال آن اشکال می گردین.
13- بیشتر وقت خودتون رو صرف جواب دادن به سوال هایی می کنین که هیچ کس نمیتونه برای شما جواب بده !!
اگر به یک زبان محبوب برنامه نویسی کنین، میتونید پاسخ اکثر مشکل هایی که دارید رو پیدا کنین. با این وجود استثنائاتی هم هست، بعضی اوقات هیچ کس با مشکلی که برای شما به وجود اومده، روبه رو نشده،که میتونین با استفاده از کتاب ها و سؤال در سایت ها، جواب سوالتون رو پیدا کنین.
14- شما یک کتاب الگوی طراحی میخونید
فرقی نمیکنه فارغ التحصیل کدوم دانشگاه و در کدوم کشور باشین. زمانی که یک برنامه نویس در کارحرفه ای قرار می گیره باید بنشینه و الگو های طرحی رو از یک کتاب یایک وب سایت معتبر از ابتدا تا انتها بخونه و به اونها مسلط بشه.
15- شما در مورد املای دقیق و کاربرد هر کلمه یاد میگیرین
در بعضی از مواقع شما به عنوان یک برنامه نویس ، به اندازه کافی کد به زبان دلخواه خودتون نوشتین تا بخواید کارها رو به روش خودتون انجام بدین.یادتون باشه، اگر دلیل خوبی برای این کار داشته باشین،انجامش اشکالی نداره، ولی اگه دلیلی ندارین این کار فقط یک رفتار تکراری هست.
فکر میکنم مطالعه این نوشته هم میتونه جالب باشه براتون .
دیدگاهتان را بنویسید