15 نکته کلیدی برای راه اندازی وب سایت


امروزه هزاران وب سایت در طول روز راه اندازی می شوند و اکثر آن ها ناقص هستند و دلیل آن نیست که افرادی که آن سایت ها را راه اندازی می کنند دانش فنی کمی دارند بلکه دلیل آن می تواند فراموشی چندین نکته کلیدی باشد. مشکل زمانی به وجود می آید که شما به دلیل رعایت نکردن چندین نکته کلیدی اعتبار خودتان و وب سایت را تحت تاثیر قرار می دهید.
شما به عنوان یک طراح سایت، یک توسعه دهنده و یا شخصی که در آینده شغلتان وابسته به سایت خواهد شد حتما باید 15 نکته کلیدی را قبل از راه اندازی یک وب سایت مورد ارزیابی قرار دهید. با انجام دادن این نکات به شما این اطمینان را می دهم که بدون کوچکترین مشکلی وب سایت را ران اندازی نمایید.
این موارد را قبل از راه اندازی وب سایت خود بررسی نمایید :
-
Website copy :
قبل از راه اندازی وب سایت تمامی موارد که در وب سایت نقش کلیدی دارند را مستند سازی کنید. اغلب اشتباهات در زمان کپی بخش های مختلف مهم نیست چقدر جزئی، اعتبار سایت شما و کارتان را زیر سوال میبرد به خصوص اگر خدمت خاصی را ارائه می دهید.
نکته دیگری که باید در این باره بدانید این است که نباید صفحاتی که محتوای واقعی ندارند را منتشر کنید مثلا از عبارت بزودی در یک صفحه استفاده نکنید و یا اگر برای صفحات مهمی مانند درباره ما، سوالات متداول و یا موارد مشابه محتوای خاصی ندارید، در سایت قرار ندهید.
-
Contact details :
اگر در سایت یک محصول خاص را به فروش می رسانید و یا خدمت خاصی را ارائه می دهید حتما اطلاعات تماس خود را مانند تلفن تماس، ایمیل و یا آدرس را قرار دهید، در غیر این صورت اعتبار سایتتان از بین خواهد رفت. همچنین با توجه به وجود شبکه های اجتماعی مختلف ارائه چنیدن سکو برای ارتباط با مشتری از طریق شبکه های اجتماعی می تواند کمک زیادی به کسب و کارتان کند.
-
Meta description :
یکی از مهمترین بخش ها افزودن توضیحات meta به محتوایی که در اختیار کاربر قرار می دهید می باشد نمی تواند چندان روی سئو تاثیر گذار باشد اما این همان چیزی است که کاربر در نتبایج جست و جو مشاهده می کند.
و کاربران اگر چیزی که در نتایج جست و جو به آن ها نشان می دهید را دوست نداشته باشند و آن ها را جذل نکند وارد آن نمی شوند. بنابراین بر روی این مسئله حساس باشید سایتتان را بهینه کنید و یک عنوان و توضیحی مختصر و جذاب را به کاربر نشان دهید.
-
Site security :
روزانه تعداد زیادی از سایت ها هک می شوند و این اصلا مهم نیست که سایت هدف یک سایت در سطح بالا هست و یا یک سایت جدید آن چیزی که اهمیت پیدا می کند اطلاعات شخصی و مالی کاربرانی که هر لحظه ممکن است در معرض خطر قرار بگیرد.
اگر شما یک توسعه دهنده نیستید حتما باید سورس کدهای سایت خود را به جهت نواقص امنیتی مورد بررسی قرار دهید.
همیشه سایت خود را با توجه به آخرین هک ها و آسیب پذیری هایی مانند کرک ها، sql injection، xss مورد بررسی قرار دهید.
-
Legal pages :
منظور از این عبارت صفحاتی نظیر شرایط و ضوابط، سیاست بازپرداخت، سیاست حفظ حریم خصوصی می باشد و دربرگیرنده مواردی است که کاربر را پوشش می دهد.
همه این موارد برای این است که کاربر را در جریان فرآیندهای حقوقی که در استفاده از سایت وجود دارد قرار دهید مانند حق کپی رایت، استفاده از cookieها و موارد دیگر. اگر از cms وردپرس استفاده می کنید می توانید از افزونه Auto Terms of Service and Privacy Policy برای افزودن سایت های کسب و کارتان به سایت استفاده کنید.
-
Javascript independence :
جوااسکریپت حجم کمی دارد و سبک است و عملکردهای گسترده ای را در اختیار کاربر قرار می دهد. اما همیشه شرایط یکسانی برا همه کاربرها فرآهم نمی کند زیرا برخی جاوااسکریپت را به هر دلیل مهمی روی مرورگر خود خاموش کرده اند و یا به شکل مرموزی خاموش شده است و کاربر نمی داند که آن را چگونه فعال نماید.
پس باید سایت خود را به شکلی بهینه کنید که در صورتی که جاوااسکریپت بر روی مرورگر کار بر خاموش باشد نمایش سایتتان با مشکل رو به رو نشود و حدف از استقلال جاواساکریپت همین موضوع می باشد.
-
Backup :
معمولا هاستی که وب سایت خود را بر روی آن قرار داده اید از اطلاعات شما نسخه پشتیبان تهیه می کنند ولی چندان اعتمادی به این موضوع نداشته باشید معمولا هاست ها برای تهیه نسخه های پشتیبان حساسیتی ندارند مگر اینکه شما برای تهیه این نسخه های پشتیبان هزینه هایی را انجام دهید تا به صورت اختصاصی این کار برای شما انجام شود و این کار می توانید با توجه به نیاز شما در یک سیکل مشخص روزانه، هفتگی، ماهیانه انجام شود و در نهایت آن نسخه پشتیبان در جایی به غیر از هاست خود ذخیره کنید اگر از wordpress استفاده می کنید می توانید با نصب افزونه dropbox و مشخص کردن بازه زمانی مورد نظر از اطلاعات هاست خود در جایی دیگر نسخه پشتیبان تهیه کنید.
-
Cross-platform compatibility :
یکی از رایج ترین اشتباهات این است که وب سایت خود را در چندین دستگاه مختلف تست نکنید. در هر شرایط با تغییر سایز نمایشگر باید سایت شما به خوبی نمایش داده شود.
سعی کنید به مقوله رسپانسیو بودن سایت خود در هنگام توسعه بیشتر بپردازید تا در هیچ device با مشکل نمایش رو به رو نشوید.
-
CRM integration :
اگر اهداف خاصی را دنبال می کنید و می خواهید شرایط منحصر به فردی را در اختیار کاربر قرار دهید باید CRM های را مورد استفاده قرار دهید که به راحتی با وب سایت شما ادغام شوند و انجام چنین کاری باعث می شود تا بسیاری از فرآیندها راحتر و به صورت اتوماتیک انجام شوند. تصور کنید که از mailchimp و یک CRM برای ارسال ایمیل به کاربرانی که شما را دنبال می کنند استفاده می کنید این کار باعث می شود که هر زمان که کاربر جدیدی به لیست شما اضافه شد با توجه به شرایطی که خودتان مشخص می کنید ایمیلی حاوی محتوای خاصی برای آن کاربر ارسال شود و وقتی کاربر آن ایمیل را reply می کند CRM آن را در اولویت بالاتری قرار خواهد داد. بسیاری از سایت ها این کار را انجام نمی دهند و این کار باعث می شود که بسیاری از موقعیت ها را از دست بدهند.
-
Defensive design :
در طول طراحی به وب سایت شاید با این مشکل مواجه شوید که برخی صفحاتی که کاربران search می کنند عملا وجود خارجی ندارند و هیج صفحه ای را مشاهده نمی کنند. حتی گاهی ممکن از به صفحاتی دسترسی داشته باشند که از لحاظ سطح دسترسی خارج از سیاست سایت است و کاربر نباید به آن دسترسی داشته باشد.
وظیفه شما این است که هر گونه مشکل امنیتی در وب سایت خود را مورد بررسی قرار دهید و دسترسی عمومی به برخی بخش های خاص را محدود نمایید اما باید این موضوع را در نظر داشته باشید که اگر دسترسی کاربر به صفحه ای خاص را محدود می کنید حتما دلیل آن را به کاربر به روش های مختلف اعلام نمایید. به طور مثال اگر کاربر صفحه ای را بارگزاری کرد که اصلا وجود ندارد حتما به صفحه که مربوط به error 404 می شود هدایت شود و از این طریق به کاربر می کوید که صفحه ای مورد نظر وجود ندارد بدون آن که ارور خاصی را دریافت کند.
-
SEO :
داشتن یک محتوای عالی خوب است و اکر هدفتان این است که در رتبه قایل قبولی در موتورهای جست و جو داشته باشید باید به مقوله SEO اهمیت بدهید.
باید دقت کنید که بهترین کلمات کلیدی را برای عناوین در وب سایت خود مشخص کنید و از آن ها در موارد مختلف از جمله تگ ها و البته در توضیحات استفاده کنید.
-
Validation :
کلیه اقداماتی که برای SEO سایتتان انجام می دهید بی نتیجه خواهد بود اگر سایتتان از استانداردهای HTML و CSS فاصله داشته باشد. این بسیار مهم است زیرا زیرساخت سایت شما توسط خزنده های موتورهای جست و جو مورد بررسی قرار می گیرد. در چنین شرایطی در صورت وجود مشکلات متعدد حتما در اولویت کمتری نسبت به رقبای خود قرار می گیرید و باید بهترین جایگاه در موتورهای جست و جو مخصوصا google خداحافظی کنید.
-
Secure certification :
اگر در وب سایت خود اطلاعات مهمی از کاربر را دریافت می کنید و یا از روش های پرداخت آنلاین در وب سایت خود بهره می برید پس اولین قدم این است که SSL را بر روی دامنه وب سایت خود تنظیم کنید. هر چند که کاربران با سناریوی این استاندارد آشنا نباشند اما می دانند که ارتباط ssl و یا https امن است و همین موضوع برای جلب اعتمادشان تا حدودی کافی است.
-
Analytics :
بسیاری از توسعه دهنده و طراحان همچنان وب سایت های خود و مشتریانشان را به سیستم های مرتبط به آنالیز وب سایت متصل نمی کنند. در چنین شرایطی چگونه می توانید اثر بخشی وب سایت را در حالی که نمی دانید تعداد بازید از وب سایتتان چقدر است بسنجید؟
این یک اشتباه اساسی است آنقدر که اکثرا تمایل دارند زیاد به آن فکر نکنند اما آنچه مهم است این است که حتما یکی از سیستم های موجود را به سایت خود برای داشتن تحلیل درست از کاربر اضافه کنید.
-
Favicon :
هیچگاه به کاربران سایت خود این اجازه را ندهید که تصور کنند وب سایت شما ناقص است وجود به icon هیچگاه به صورت کامل تصویری از اهداف شما در وب سایت را نشان نمی دهند و جز اینکه سایت شما را در میان tab های زیاد نشانه گذاری می کند همچنان هزینه های زیادی برای آن می شود نبود icon در کنار اسم سایتتان در یم tab همیشه این ذهنیت را به کاربر می دهد که سایت شما ناقص است در حالی که اینگونه نیست.
این 15 مورد مواردی بود که برای راه اندازی وب سایت خود و مشتریانتان باید رعایت کنید هر چند که در دنیای توسعه روش ها و ترفندهای زیادی وجود دارند که این 15 مورد بخشی از آن ها بود.
مقالات پیشنهادی :
روند طراحی وب در سال 2019
سئو در سال 2020
با گوگل وبمستر تولز بیشتر آشنا شوید
دیدگاهتان را بنویسید