قسمت ششم گپ و گفت | مسعود صدری و فرانت کست


آماده کردن قسمت های گپ و گفت با اینکه زمان خیلی زیادی رو ازم میگیره اما به شدت لذت بخشه ، گفت و گو با آدم هایی که تجربه دارن و راه های زیادی رو رفتن و اشتراک گذاری اون تجربه ها با شما خیلی حس خوبیه ، سری قبل با مدیر فنی فروشگاه مبیت گپ زدیم اما این قسمت گپ و گفت خیلی متفاوته ، برای اولین بار قراره از دنیای react native فاصله بگیریم و با مسعود صدری در مورد دنیای برنامه نویسی ، آینده جاوااسکریپت و حال این روز های فرانت کست گپ بزنیم و کیف کنیم . قبل شروع این گفت و گو قرار شد تا سوال هاتون رو از مسعود عزیز بپرسید و ماهم تعدادی از اون هارو بررسی کنیم . خب پس در ادامه گفت و گو من و مسعود صدری عزیز رو از دست ندید .
خیلی ها شمارو میشناسند اما شاید بد نباشه یه بیوگرافی مختصر از خودتون بگید و فعالیت هایی که این روزها مشغولش هستید ؟
خیلی ممنونم از شما و تیم خوب ریاکت اپ که این فرصت رو در اختیار من قرار دادین .من مسعود صدری هستم، مدرس و توسعه دهنده نرم افزار. برنامه نویسی رو از ترمهای اول دانشگاه شروع کردم. یادم میاد اون سالها منابع فارسی و حتی زبان اصلی برای برنامه نویسی بسیار محدود بودن. همین موضوع باعث پیچیدهتر شدن فرآیند یادگیری میشد. اما به خاطر علاقهای که داشتم این مسیر رو ادامه دادم.
حدود سال ۹۱ وارد فعالیت حرفهای شدم و از سال ۹۲ تدریس برنامه نویسی رو با کارگاههای حضوری شروع کردم. در حال حاضر تمرکز اصلی من بر روی تدریس هست. فعالیتهای آموزشی به یادگیری خودم کمک زیادی داشته. تدریس رو در کارگاهها و دورههای حضوری و دورههای آنلاین در وبسایت فرانت کست پیش میبرم.
حال این روز های فرانت کست چطوره ؟ برنامه ای برای آینده آموزش های آنلاینتون دارید ؟
فرانت کست ابتدای امسال راه اندازی شد. مدتها بود تصمیم داشتم در کنار دورههای حضوری، دورههای آنلاین هم برگزار کنم. اولین دوره آنلاین من دوره آموزشی برنامه نویسی با جاوااسکریپت بود که با استقبال خیلی خوبی مواجه شد. حقیقتش خودم هم فکرش رو نمیکردم 🙂 این موضوع انگیزه زیادی بهم داد برای ادامه تدریس آنلاین.
من در فرانت کست تلاش میکنم یک مسیر یادگیری آماده کنم. قطعا برای آموزشهای آینده برنامه دارم و این آموزشها در حوزه جاوااسکریپت پیش خواهد رفت.
خب طبیعتا حوزه کاریتون داره بزرگتر میشه ، اگه شرکت خصوصی خودتون داشتین یا برای فرانت کست بخواید نیرو جدید بگیرید که در حوزه جاوااسکریپت فعال باشه ، چه ویژگی هایی رو مد نظر قرار میدید؟
راستش من به این اعتقاد دارم که قدمهای اولی خیلی کوچک باید برداشته بشن. حتی تا زمانی که واقعا نیاز نیست نباید تعداد افراد تیم رو بیشتر کنیم. چون قطعا هر شخصی با توقعات خاص خودش وارد یک پروژه میشه و ما باید بتونیم این موضوع رو مدیریت کنیم. من قبل از شروع کارم (فرانت کست) ماهها الگویهای خارجی رو بررسی میکردم. توی اکثر موارد میدیدم تنها شخص مدرس این نوع مجموعههای آموزشی رو پیش میبره و صرفا زمانی که نیاز میشه از افراد دیگه کمک میخواد. برای همین تلاش میکنم تا من هم همین مسیر رو پیش برم.
مدل کاری فرانت کست به شکلی نیست که نیاز به تیم برنامه نویسی داشته باشه. فرانت کست بیشتر از هر چیز به محتوای خوب نیاز داره. ولی فکر میکنم مهمترین ویژگی یک برنامه نویس، فارغ از زبان یا تکنولوژی که کار میکنه، تلاشگر بودنش هست. کسی که هر روز بخواد مطالب جدید رو یاد بگیره و اونها رو با دیگران اشتراک بذاره.
خب من آخرین سوال خودم رو بپرسم ، میتونم نظر کلیتون رو راجب جاوااسکریپت و آینده اون بدونم ؟
قطعا آینده بسیار خوبی رو برای این زبان و کتابخانهها و چهارچوبهای اون متصور هستم. جاوااسکریپت دیگه صرفا فقط برای مرورگر نیست. به کمک Node.js این زبان روی سرور هم اجرا میشه. و این یعنی با جاوااسکریپت میتونیم برای موبایل، دسکتاپ و وب برنامه بنویسیم.
از طرفی شرکتهای فناوری پیشرو در دنیا به شکل اختصاصی برای محصولات خودشون از جاوااسکریپت استفاده میکنن. فیس بوک، اینستاگرام، اوبر، دراپ باکس، لیفت و دهها مورد دیگه. زمانی که این شرکتها تکنولوژیای رو انتخاب میکنن، قطعا برای اون میتونیم آینده روشنی رو در نظر بگیریم و بدون شک توسعه دهندهها هم به اون سمت خواهند رفت.
خب بهتره که راجب تعدادی از سوال های کاربرانمون گپ بزنیم و نظرتون رو راجب به اونها بدونیم .
حسین عزیز پرسیدن که : آقای صدری به نظرتون یادگیری فریمورک های جاوااسکریپت که هر کدوم مدتی میان و بعد از مدتی از دور خارج میشن کار درستی هست ؟ نمونه همین react native
قطعا شما باید بر روی خود زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت تمرکز کنید نه کتابخانهها یا چهارچوبها. همون طور که فرمودین خیلی از این تکنولوژیها به سرعت از دور خارج میشن. اما در مورد React Native هر روز شاهد پیشرفت و توسعه هستیم. شاید به خاطر این که شرکتهای بزرگ و توسعه دهندهها این چهارچوب رو به خوبی پشتیبانی میکنن. از طرفی توسعه اپلیکیشنهای معروفی مثل اینستاگرام، فیس بوک و اسکایپ به کمک React Native، باعث پیشرو بودن این چهارچوب شده.
حسام الدین پرسیده که : سوال من در زمینه ری اکت و آموزشی که داشتید توی سایت هست ، آیا این درسته که میگن استفاده از react بر روی سئو سایت تاثیر میزاره ؟
حقیقتش بیشتر بحث سئو به نظرم من به محتوای وبسایت مربوط میشه. اما در مورد بررسی فنی، زمانی که شما برای قسمت View وبسایت خودتون از React استفاده کنید، یک سری موارد رو باید در نظر بگیرین. مقالات زیادی در این مورد نوشته شده، همین طور Packageهایی هم برای این موضوع وجود دارن. شما میتونید بهینه سازی رو به شکل خیلی منطقی انجام بدین.
خب یکی دیگه از کاربرانمون ، خانم بهروز پرسیدن که : سلام ، در جاوااسکریپت سمت بک اند رو توصیه میکنید یا فرانت اند ؟
واقعا به علاقه شما بستگی داره. هر دو بسیار جذاب هستن و بازار کار خیلی خوبی دارن. اگر به کار با UI و View یک نرم افزار بیشتر علاقه دارین من React رو پیشنهاد میکنم. برای بکاند هم به نظرم Express.js گزینه خیلی خوبی هست.
یکی دیگه از کاربرانمون در کامنت ها این سوال رو مطرح کردند که : فرانت کست خیلی کم کاره ، محتوای خوبی داره ولی میشه بگید چرا کم ویدئو منتشر میکنید ؟ خیلی جالبه که با اقای صدری گفت و گو دارید چون فکر کنم یه جورایی رقیب به حساب میاد ممنونم
فعالیت آموزشی من شامل کارگاهها و دورههای حضوری هم میشه و در حال حاضر در دانشگاه تبریز مشغول تدریس هستم. از طرفی تلاش من برای محتوای باکیفیت و کاربردی هست. فرانت کست قرار نیست دورههای متنوع و زیاد آموزشی داشته باشه. دورهها در محور جاوااسکریپت هستن و تمرکز من روی کمیت دورهها نیست. اما سعی میکنم به روز رسانیها سریعتر انجام بشن.
من فرانت کست رو در فیلد رقابتی با ریاکت اپ نمیبینم. با این حال، به نظرم دوستی و همکاری حتی با وجود رقابت هم ممکن هست. شاید تعریف متفاوتی از رقابت داریم. من به این اعقتاد دارم که اگر ریاکت اپ و حتی سایر وبسایتهای آموزشی رشد کنن، فرانت کست هم رشد خواهد کرد. چون فضا برای فعالیت و پیشرفت فراهم میشه.
و صابر عزیز گفته : واقعا استاد بزرگی هستن ایشون
سوالاتی داشتم .آینده وب دیزاین و فرانت اند کار ها رو چجوری میبینید!؟
چطور بفهمیم که یک فریمورک آینده داره یا ارزش سرمایه گذاری و وقت داره یا نهه!
یه انتقادیم بکنم! آموزشای سایت واسه کساییه که میخان شروع کنن خیلی سادست اما پر کاربرد! بهتر نبود چند لول بالاترم توضیح بدید ؟ منظورم اینه که یکم حرفه ای تر و سر فصل های بیشتر
خیلی ممنونم از لطفتون 🙂 بدون شک آینده خیلی خوبی در پیش روی این حوزه هست. شاید تا همین چند سال قبل کسی فکر نمیکرد که هر کسب و کاری به طور جدی به وبسایت یا اپلیکیشن موبایل نیاز داشته باشه. ولی امروز میبینیم که این اتفاق افتاده و تعدا کسب و کارهایی که وارد حوزه تجارت الکترونیک میشن هر روز در حال بیشتر شدنه. این به معنی توسعه موقعیتهای شغلی مربوط به برنامه نویسی خواهد بود. طراحی وب و فرانت اند هم قسمتی از همین فعالیتهاست. زمانی که همه موارد توسعه پیدا کنن، این فیلدها هم پیشرفت میکنن.
جواب این سوال یک مقدار سخت هست. کتابخانهها و چهارچوبها ممکن هست خیلی زود از میان برن. به نظرم باید شرکتها و جامعه توسعه دهنده یک تکنولوژی رو بررسی کرد. به عنوان مثال jQuery از سمت گوگل پشتیبانی میشود. React و React Native از طریق فیس بوک. Vue.js جامعه توسعه دهندههای گستردهای دارد. میتونیم بر این اساس بگیم که پایداری اینها بیشتر خواهد بود. پس گزینههای خوبی برای سرمایه گذاری و یادگیری هستن.
هدف من در ابتدای کار فرانت کست، کمک به دانشجوهایی بوده که به تازگی وارد حوزه برنامه نویسی شدن. اما در آینده آموزشهای پیشرفتهتر رو منتشر میکنم. الان در حال برنامه ریزی برای یکی از آموزشهای پیشرفته هستم و امیدوارم برای دانشجوها مفید باشه. البته من همیشه سعی میکنم زمان تدریس یک رویکرد ساده برای حل مسئله داشته باشم که فرآیند یادگیری خیلی ساده باشه 🙂
امیدوارم از این گپ و گفت خوشتون اومده باشه ، از اون جایی که در حال حاضر گپ و گفت به صورت پادکست صوتی نیست متن و تعداد سوال هارو زیاد طولانی نمیکنم تا براتون خسته کننده نباشه ، اما در آینده اتفاق های خیلی خوبی قراره برای گپ و گفت بیفته ، مسعود صدری عزیز خیلی ممنونیم از زمانی که در اختیارمون گذاشتی ، مسعود در توئیتر و اینستاگرامش تجربیات خودش رو به اشتراک میزاره و میتونید باهاش در ارتباط باشید . حتما در کامنت ها نظر خودتون رو راجب به این گپ و گفت به اشتراک بزارید .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
قسمت دوازدهم گپ و گفت | اشکان اهرابی از SnappQ
قسمت یازدهم گپ و گفت | گفت و گو با علیرضا گودرزی
قسمت دهم گپ و گفت | مهدی خسروی از دیجیاتو
قسمت نهم گپ و گفت | مینا ربطی متخصص داده کاوی
قسمت هشتم گپ و گفت | مهرنوش دشتی از تیم ایوند
قسمت هفتم گپ و گفت |گفت و گو اکوموتیو با تیم reactapp
17 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ممنون از آقای صدری
یه درخواست از دوستان ری اکت اپ دارم !
اگه ممکنه لطف یکی از مقالاتتون ری اکت نیتیو و کاتلین رو بررسی کنید 😀
سلام ، مرسی که پیشنهاد دادین ، حتما تو برناممون میزاریمش
سلام خب همونطور که بهتون قول دادیم مقاله مقایسه ری اکت نیتیو و کاتلین رو هم منتشر کردیم ، شماهم با دوستانتون به اشتراک بزارید .
سلام
واقعا استاد بزرگی هستن ایشون
سوالاتی داشتم
آینده وب دیزاین و فرانت اند کار ها رو چجوری میبینید!؟
چطور بفهمیم که یک فریمورک آینده داره یا ارزش سرمایه گذاری و وقت داره یا نهه!
یه انتقادیم بکنم! آموزشای سایت واسه کساییه که میخان شروع کنن خیلی سادست اما پر کاربرد! بهتر نبود چند لول بالاترم توضیح بدید ؟ منظورم اینه که یکم حرفه ای تر و سر فصل های بیشتر
سلام دوست عزیز ، ممنون بابت سوالت حتما سعی میکنم در این گفت و گو به سوال هایی که مطرح کردید بپردازیم و راجبش گپ بزنیم
کامنت های دوستان در پست هاتون خوندم ولی به نظر من گپ و گفت اونطور که باید نیست
سلام ممنون از نظرت ، چه خوب میشه اگه انتقادتو کامل تر کنی و با نظرت برای بهتر شدنش بهمون کمک کنی
فرانت کست خیلی کم کاره ، محتوای خوبی داره ولی میشه بگید چرا کم ویدئو منتشر میکنید ؟ خیلی جالبه که با اقای صدری گفت و گو دارید چون فکر کنم یه جورایی رقیب به حساب میاد ممنونم
جناب یعقوبی عزیز همیشه گفتیم تلاشمون این هست که بتونیم بهترین تجربه هارو انتقال بدیم و فکر میکنم در این جا کاربر مهم هست نه بحث رقابت ،بین وب سایت ما و فرانت کست همیشه روابط دوستانه برقرار بوده . ممنونم ازت
سلام ، در جاوااسکریپت سمت بک اند رو توصیه میکنید یا فرانت اند ؟
سلام این سوال پرسیده میشه
سلام تشکر بی صبرانه منتظر گپ و گفت این قست هستم اما یه انتقادهم به گپ و گفت دارم ، ایده و برنامه عالیه و خیلی خوب مدیریت میشه اما کاش میشد به صورت یه پادکست صوتی هم باشه و اینطوری خیلی راحت تریم مرسی
وزبه
سلام روزبه عزیز ، این انرژی خیلی حس خوبی به تیممون میده ، مرسی که این پیشنهاد خوب یا به قول خودت انتقاد رو به ما داشتی اما خب ماهم دلایل خودمون رو برای اینکار داریم ، البته به جد پیگیر قضیه پادکست هستم و امیدوارم که بتونیم قدم های مثبتی رو برداریم
سلام ، سایتتون رو دیدم آقای صدری ، سوال من در زمینه ری اکت و آموزشی که داشتید توی سایت هست ، آیا این درسته که میگن استفاده از react بر روی سئو سایت تاثییر میزاره ؟ ممنون میشم در موردش توضیح بدید و ممنون از همه دوستان
ممنون حسام ، بررسی میشه حتما اما میتونی در موردش در تالارگفتمان سایتمون هم بخش react js بخونی ، توسط بچها بررسی ده و ظراتو خوبی رو دادند
واقعا به تیمتون تبریک میگم ، جناب صدری میشناسم و فوق العاده میشه این قسمت ، ممنون از تلاش هاتون
من ۲ تا سوال داشتم
آقای صدری به نظرتون یادگیری فریمورک های جاوااسکریپت که هر کدوم مدتی میان و بعد از مدتی از دور خارج میشن کار درستی هست ؟ نمونه همین react native
و به عنوان یک برنامه نویس جاوااسکریپت چه توصیه ای میتونید برای افردای مثل من که تازه کار با این زبان رو شروع کردند داشته باشید ؟ ممنونم از شما
حسین رفعتی
حسین عزیز سلام ، بسته به تعداد سوال هایی که کاربران مطرح میکنند سعی میکنیم سوالت رو در این گفت و گو قرار بدیم ، ممنونم از انرژی خوبت