آشنایی با API و لایبرری toapi

اگه از علاقه مندان به برنامه نویسی و تکنولوژی باشین حتما تابحال بارها واژه api به گوشتون خورده . توی این نوشته قراره در مورد لایبرری toapi صحبت کنیم که به ما امکان ساخت api برای هر نوع وب سایتی رو میده ، اما قبل از اون بیاید در مورد خود api صحبت کنیم و بیشتر باهاش آشنا بشیم .
Api مخفف این واژه هست ” Application Programming Interface ” که معنی رابط های برنامه نویسی اپلیکیشن رو میده .Api این امکان رو به برنامه نویس میده تا به قابلیت های یک نرم افزار دیگه دسترسی داشته باشه ، مثلا شما فکر کنید نمیتونستید یک متن رو از نوت پد در ورد کپی کنید ، یا در مرورگرتون کپی کنید . اون موقع شما باید هر متنی رو دوباره تایپ میکردید .
در ویدئو زیر در مورد API سعی کردیم توضیحاتی رو بدیم که پیشنهاد میکنیم این ویدئو رو هم در کنار این مقاله مشاهده کنید :
Api ها توسط کمپانی های بزرگ ایجاد میشن و مستند هستند تا توسعه دهنده بتونه بدون سردرگمی از اون استفاده کنه و از جزییات اون سر در بیاره . در ضمن api ها قابل پیشبینی هستند ، یعنی درخواست هایی که به یه نرم افزار ارسال میشه از قبل مشخص شده بوده و پاسخ به اونها مشخص و قابل پیشبینی هستش .
برای اینکه مشخص بشه درخواست از طرف چه سایت یا نرم افزاری هستش ، api ها یک شناسه api به توسعه دهنده میدن که توی هر درخواست این شناسه هم برای اون شرکت ارسال میشه و هم مشخص میکنه شما به عنوان توسعه دهنده ، هر چند وقت میتونید برای اون نرم افزار درخواست بفرستید .
تا اینجای کار فکر کنم با مفهوم api آشنا شدید ، به زبون خیلی ساده برای اینکه یه نرم افزار بتونه به اطلاعاتتون دسترسی داشته باشه ، به یه api نیازه که با توجه به یه سری الگو ها ساخته میشه تا همه توسعه دهندها از هر جایی که باشن بتونند رایگان و یا با پرداخت هزینه از اون استفاده کنند .
محبوب ترین api ها متعلق به رابط های کاربردی برنامه نویسی وب هست مثل google map api ، twitter api و … . حالا شما با توجه به نیاز و تخصصتون از اونها استفاده میکنید . شما میتونید از این لینک فهرست کامل و مرتب از api ها رو پیدا کنید . همچنین میتونین میزان علاقه ای که کاربرا نشون دادن و محبوبیت اون api روهم مشاهده کنین .
خب حالا شمارو با toapi آشنا میکنم . لایبری هوشمند و سریع که به برنامه نویس این اجازه رو میده تا برای هر نوع سایتی api ایجاد کنه .
شما باید دیتااستراکچرهایی که قراره به اشتراگ گذاشته بشن رو مشخص کنین، حالا خودکار به صورت api در اختیار کاربر قرار میگیره . کش کردن دیتا ، اشتراک گذاشتن api و همچنین جمع آوری دیتا از سایت های مختلف و ایجاد api اونها از جمله قابلیت های toapi هستش . اگه دوست داشتید میتونید به لینک های زیر سربزنید .
دیدگاهتان را بنویسید